Tuesday, February 26, 2013

# Kek Coklat Moist Kukus

Teringin La Pulakk

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Blogwalking jap tadi and tiba-tiba terbaca kat blog someone (x ingat blog mana..sorry) pasal kek coklat moist kukus. Hati terus rasa macam teringin sangat nak makan benda alah tu. Huhuhu.

Nak buat sendiri tapi x cukup bahan kat umah. Nak singgah beli tapi x larat nak pegang Aisya lagi-lagi dengan keadaan agak x sihat ni. Dari pagi tadi perut rasa x sedap. Huhuhu. Bukan nak beralasan tapi seyes memang x selesa. 

sumber Google

Nampak sangat menyelerakan. Huhuhu. 

Nak tau,, dulu masa mula-mula kenal dengan kek ni kat umah kakak ipar,, siap hafal resepi lagi. Balik Sabah terus try buat. Memang menjadi. Buat 2, 3 kali. Hehehe. Sekali bancuh boleh siap 2 loyang masa tu. Tak ingat guna loyang berapa inci. Yang banyak-banyak tu bagi kat nenek. Sebelah umah jep pun. Hehehe. Masa tu xtau berapa kg berat badan naik. :p

And kali kedua buat,, tak kembang. Huhuhu. 

Kali ketiga buat, masa cuti bersalinkan Aisya ari tu. Kebetulan esoknya dah raya. So, semangatlah kononnya suh en.abg g pekan beli bahan. Malam tu pas tidokan Aisya, me pun mula berbaking kat dapur. But malangnya, kek x jadi seperti yang diharapkan. Tak tau di mana silapnya. Sedih sangat masa tu sebab excited nak baking kek tu untuk tunjuk kat en.abg yang me pun pandai buat favorite kek dia. And yang paling menyedihkan bila kegagalan buat kek tu jadi bahan ketawa en.abg. Dah la masa tu emosi still x stabil (baru pas bersalin la katakan). Terus buang kek tu masuk dalam tong sampah. Nampak tak betapa sakitnya hati me masa tu. Huhuhu. Sekurang-kurangnya bagilah kata semangat tapi,,,.

But putus asa? Takde maknanya nak putus asa. Hehehehe. Pas kejadian tu memang xde baking kek ni lagi but in future,, me akan pastikan me berjaya tiap kali bake kek ni. Chaiyok!! Heee~

For now,, please!!! Me nak kek ni sangat-sangat... Even ari ahad lepas dah makan chocolate fudge cake but still,,,.

9 comments:

  1. amboih sensetipnye cik kak sorang nih.. heheh

    ReplyDelete
  2. Terliur tgk kek coklat kukus...nakkkkkkk

    ReplyDelete
  3. dulu masa bujang, rajin sungguh wat kek nie...skrg dh kahwin rasa malas pulak sbb hubby xbape suka makan..otomatik jdi xsuka mkn jgk skrg

    ReplyDelete
  4. @Mrs Lurve

    en.abg suka.. tu yg kena gigih blajar,.. hehehe

    ReplyDelete
  5. salam..

    e'eh..mcm kenal cik abg dgn baby kt blog banner. ini mesti cik moon kakak pd safwan..wife en karim.hehe..keciknya dunia dlm blog pun leh terjumpe.salam perkenalan..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan