Thursday, March 14, 2013

# #PrayforSabah # Sabah Tanahairku

Sabah Tanahairku

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sabah Tanahairku
Negeri kita yang tercinta
Pemuda pemudi semua marilah
Bangunlah bersatu semua
Marilah bersama serta maju jaya
Merdeka sepanjang masa
Bersatu segala bangsa sentosa
SABAH NEGERI MERDEKA

Bila dengar lagu ni, hati me rasa sayu and sedih sangat. Mudah sangat airmata ni mengalir. Semua sebab kenangkan keadaan negeri Sabah sekarang ni. 

Tak pernah me bayangkan akan hidup dalam keadaan risau and takut. Tidur pun tak lena seperti sebelum ni. Dengar bunyi kumbang langgar pintu pun terkejut. Lebih-lebih lagi waktu malam. 

Even ramai yang kata tempat selain Lahad Datu tu tak perlu risau but entahlah. Still rasa tak selamat. 

Apapun,, mari kita sama-sama doakan Sabah kembali aman. 

Al-fatihah untuk para perajurit yang terkorban dan jangan lupa doakan keselamatan mereka yang sedang berjuang. Moga selepas ini tiada lagi berita yang menyedihkan bakal kita terima. 


#PrayforSabah

4 comments:

  1. semoga keadaan akan kembali pulih spt sediakala...

    ReplyDelete
  2. semoga semuanay selamat di sana dan sabah dapat dipertahan kan.. insyaallah amin ... btw, deno belum pernah sampai sabah..

    ReplyDelete
  3. mAri kita doa bersama2 agar lahad datu dan negara malaysia kembali aman...dah la nk dekat mengundi... :(

    ReplyDelete
  4. sama2 kita doakan yg terbaik :)
    singgah dan salam kenal dari blog si budak kurus :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan