Saturday, May 11, 2013

Lain Di Suruh Lain Di Beli

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jap lagi parents sampai dari kampung. Excited kut nak masak untuk diorang. Even simple but satu kepuasan.

Dah fikir menu, suh adik lelaki p pasar beli bahan masak.

Hulur duit terus dia blah.

Balik dari pasar, letak barang kat dapur terus masuk bilik.

Bila nak start masak, tengok bahan yang di beli 1 je yang betul. Ayam. Yang lain semua hampeh. Huhuhu.

Di suruh beli pati ayam dia beli pati ikan bilis.

Di suruh beli salad dia beli baby kailan.

Homaiiii.. pening kepala nak fikir masak apa ngan bahan tu.

1 comment:

  1. hehehe ni mesti beli sendiri. kalau hana bagi je senarai bahan kat pekedai tu.

    habis tu cmna lah dah silap beli? masak or beli lain?

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan