Saturday, May 18, 2013

# Celcom # Ulangtahun Celcom

Menang RM3000 Di Hari Jumaat

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ni sebenarnya cerita semalam tapi tak sempat update coz tak sihat. Diarrhea. Back pain.Huhuhu.

Alkisahnya semalam me dapat mc. Doktor suh me rehat secukupnya. Lagi-lagi tengah pregnant. And tengah stress yang teramat.

So need rest yang banyak. Risau if ada effect kat baby.

Around 8am semalam me dapat 1 call dari Celcom katanya. Diorang kata nombor me terpilih untuk memenangi cabutan bertuah sempena ulangtahun Celcom yang ke-30.

Dapat RM3K. Wow! Siapa yang tak excited kan. Dan diorang btau 'hadiahnya.boleh.dikeluarkan.langsung.dari.atm.'

Kehkehkeh. Entah bangla mana la nak tipu me pepagi buta semalam. Dah lah sebut perkataan tu sepatah-sepatah.

Diorang sibuk nak minta nombor ic and nombor akaun bank. Sorry to say la en.bangla. Hadiah tu tak mampu nak mengelabui mata me.

Bila me kata nak minta dalam bentuk cek. Boleh bangla tu ulang semula 'hadiahnya.boleh.dikeluarkan.langsung.dari.atm'. Ades la! Mesti takde backup skrip ni.

Pastu me pura-pura la terhello, hello. Buat-buat tak dengar apa dia cakap. Kononnya line tak ok. Dia letak but tak sampai seminit dia call lagi. Tak angkat pun.

Sudah-sudah lah nak menipu tu. Sekarang ni semua orang dah buka mata dengan cara penipuan cam ni. If masih ada gak yang tertipu tu me tak tau la nak kategorikan dalam bahagian mana. Huhu.

4 comments:

  1. Aduyaiiii...kelakar lah baca entry u dear...hehhe dari sakit x sihat jadi cargas sikit bila bangla call cengitu...ish mana lah diorg dpt no kita eh..siap leh ulang kata2 yg sama hahah nampak sgt x fhm bahasa melayu...kena report nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..kan yunk..agak la nak tipu pun..dahla skrip x cukup..hehe

      Delete
  2. tu la kan,,, ingat kita ni bodo nak kena tipu sng2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...ramai org dah buka mata dgn penipuan cam ni..

      Delete

Follow me @munirah_izzan