Monday, May 6, 2013

PRU13 : Pen Atau Pensil?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pilihanraya dah berakhir semalam. Tapi ramai yang still berdebat tentang keputusan yang telah diumumkan.

Ada yang tak puas hati. Dan ketika inilah timbul macam-macam cerita tak elok pasal pilihanraya ni.

Salah satu isu yang jadi perdebatan di kawasan me mengundi ialah penggunaan pen atau pensil untuk menanda undi.

Ni first time me mengundi and me pun tertanya-tanya jugak masa nak tanda undi tu coz yang disediakan hanyalah pensil dan pemadam. Adik me kata ada pembaris tapi me tak pasan kut. So, dengan yakin jep X guna pensil tu. Terfikir jugak. Telus ke if tanda guna pensil ni? Hurmm,,..

Balik umah tiba-tiba timbul pulak isu tu. Ada certain tempat yang guna pen untuk X.

Pastu malamnya pulak kuar kat tv 'Isu Penggunaan Pensil dan Pemadam akan disiasat.' Macam-macam kan.

Mana yang betul ni? Pensil ke Pen?

4 comments:

  1. hah?pensil?tmpt kak lea pen.xda pulak pensil huhu..

    ReplyDelete
  2. @||aLeaSaRa||

    kan sis.. huhu.. tahun ni kena guna pen dah.. tu yg bingung tu..

    ReplyDelete
  3. ooo ada berbeza pulak yer..xtahu pulak.. tak mengundi..hee

    ReplyDelete
  4. Pertama kali ye dear...ju dah masuk 2 kali mengundi x pernah guna pensil...semua di sediakan hanya sebatang pen...so xd timbul isu ada org nak padam guna pensil...pelik kan...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan