Thursday, May 16, 2013

Rindunya kat Aisya

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Masuk hari ni dah hari keempat me tak jumpa Aisya. Aisya kat kampung duk dengan nenek and atuk dia.

Semua sebab jadual. Minggu ni kena bertugas syif petang 1pm-10pm whole week. But ramai kawan-kawan yang baik hati nak amik turn me bertugas malam tu. And I appreciate it so much.

Diorang consider ngan keadaan me yang berbadan dua ni. That's why I treasure them.

But if me tau akan macam ni me xkan biarkan nenek and atuk dia 'culik' Aisya. Huhu. Sunyi kut duk sorang-sorang kat umah.

Ahad ri tu masa diorang nak berangkat dah balik kampun kemain me tahan airmata. Aisya duk gelak-gelak tengok me lambai dia. Huhuhu. Hilang jep keta dari pandangan terus airmata mengalir cam air terjun.

Malam tu pun nangis-nangis peluk baju Aisya. Call en.abg tapi suara tak kuar pun. Huhu.

Bila me rindu kat Aisya baby dalam perut pun duk tendang-tendang. And me tau yang baby cuba btau me yang dia ada untuk temankan umi dia ni. Baby try untuk main ngan umi dia supaya tak sedih-sedih. Thanks sayang. Umi tau baby pun rindukan kak long. 

Umi tak pernah lupakan baby. Kak long Aisya and baby adalah anak-anak umi yang paling umi sayang. Penyeri hidup umi & ayah.

p/s : InsyaALLAH sok petang balik kampung jumpa Aisya. :)




2 comments:

  1. baiknya kawan2...bagus la macam tu..

    ReplyDelete
  2. Ya Allahhhh....dear...ju dpt rasa apa yg mama rasakan...sedihhhhhhhhh...peluk baju anak...uwaaaaaaaaaaaaa....bgus bb dlm perut tendang2...at least ada yg temankan umi tau :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan