Friday, June 21, 2013

Huwarghhh.. Jumaat Sudah

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sungguh tak berkesempatan nak update sejak akhir-akhir ni. Still dalam proses membiasakan diri dengan suasana baru.

Skop kerja me kat sini sangat-sangat jauh bezanya dengan skop kerja di tempat lama. Kat Sabah me bergelumang dengan buku, dengan jurnal, dengan suratkhabar but kat sini me akan mula 'bersosial'. Bukanlah sosial yang tak bagus tu tapi me kena lebih agresif dalam pergaulan. Sebab me akan bergaul and berjumpa dengan ramai orang pas ni.

Sebenarnya me still tak berapa nak yakin lagi dengan kerja me yang ni sebabnya sebelum ni me jarang bergaul dengan orang-orang luar selain dari staf library. Huhu. Me boleh katakan yang tahap komunikasi me ni bukanlah tahap terbaik.

Tapi.... ada tapinya juga ni. Hehe. InsyaALLAH me akan cuba buat yang terbaik. Me akan perbaiki tahap komunikasi me dari masa ke semasa. Me berjanji pada diri yang me akan buktikan pada 'mereka, mereka dan mereka' tu bahawa me pun boleh buat kerja.

Saat-saat me di tempat lama sebelum berpindah tu bukanlah satu saat di mana me berada dalam keadaan yang gembira sebenarnya. Banyak cerita di sebalik tapi nantilah me kisahkan di sini.

Apapun, mungkin ada hikmah di sebalik semua tu. Me redha dengan ujian tu.

p/s : rindunya dengan suasana di Sabah. Huhu

2 comments:

Follow me @munirah_izzan