Friday, July 12, 2013

Aisya Jatuh Katil

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam Aisya jatuh katil. Punya dia golek-golek sampailah ke tepi katil tu dia golek jugak. Selalunya dia golek-golek jugak tapi tau nak benti. Pas tu dia sebenarnya dah pandai turun katil. Entah taktau macamana boleh jatuh malam tadi.

Kuatnya dia nangis masa jatuh tu. Huhuhu. En.abg siap marah me lagi. Bukannya me sengaja. :'(

First time Aisya jatuh semalam. Agak kuat jugak dia terhentak. Terus me ambil dia and sapu air yassin kat muka and kepala dia. Takde jugak dia muntah. Pagi ni pun still aktif. 

Sebelum ni Aisya tak pernah jatuh katil sebab masa kat Sabah dulu, pas bersalinkan Aisya, me memang tak pernah gunakan katil dah. Tilam me letak kat bawah.

Ni tido atas katil sebab buat sementara ni kitorang anak beranak tumpang umah BIL sementara tunggu masuk rumah baru. Huhu. Nak bawa tilam tu kat bawah memang tak muat sebab ada katil tu.

Umi minta maaf sayang sebab umi cuai sangat malam tadi. Pas ni umi akan lebih berhati-hati.

Aisya tido semalam siap me cium-cium dia minta maaf. Huhu. Rasa bersalah sangat. Dengan en.abg pun me minta maaf sebab cuai jaga Aisya.

6 comments:

  1. tinggi ke katilnya kak?? bahaya tu kalau kepala terhentak..

    moga aisya xde masalah..

    ReplyDelete
  2. Qaiser ilman pun pernah sekali berdebukkkkk jatuh katil...perghhhhh masa tuh rasa nk pengsan sbb Qi jatuh betul2 muka dan kaki ke bawah...nangis teresak2 lah....tp pelik langsung x lebam wpun lantai mozek...pelik....insyaAllah, Allah jaga makhluk kecil Allah nih moon :)

    ReplyDelete
  3. hubby nadt da siap2 bukak katil sebab tak nak saif jatuh. kebetulan pagi selepas bukak katil tu, memang saif tergolek jatuh tapi jatuh dari tilam je la, tu pun da kepung dengan toto n bantal segala. seb baik da bukak awal2, kalau jatuh dari katil tu tak tau la berderaunya macam mana.

    ReplyDelete
  4. @azizah :)

    tinggi paras lutut... tinggi ke tu? :(

    ReplyDelete
  5. @With Julia

    Aisya pun tak lebam jugak.. pagi ni elok je mood dia main.. huhu.. hope takde apa2.. :(

    ReplyDelete
  6. @Nadt

    huwaaaa.. jatuh tilam tu biasa but jatuh katil tu yg tak boleh tahan.. sakit kut bila dengar bunyi bedebuk kat lantai semalam..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan