Monday, July 29, 2013

'Kemalangan Kecil'

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulillah. Tahun ni berpeluang masak sahur untuk en.abg even just telur dadar sekalipun. En.abg ni time sahur tak memilih sangat. Cukup dengan telur masak kicap and nasi kosong. Ok lah tu. Sebab kadang-kadang me ni pun boleh terlajak bangun pagi. So, yang simple-simple jep lah mampu. Hehe.

If sempat kadang-kadang tu goreng ayam or ikan. Sayur? En.abg jenis tak makan sayur. Me pun sejak pindah ke sini, terikut-ikut jugak dengan cara pemakanan en.abg. Hukhukhuk. Jangan pas ni langsung tak terima sayur lagi dah lah.

Jumaat ari tu kan cuti. 4.45am baru terjaga. Sib baik ikan dah kuarkan siap-siap masa bangun buat susu Aisya. So, kelam kelibut lah nak menggoreng bagai. Tengah syok menggoreng tu boleh pulak minyak tu meletup. Habis tangan kena minyak panas. Pedih wooo~

Ingat nak mengadu kat en.abg. Manja sangatkan sejak-sejak duk dekat ni. Tapi bila fikirkan semula, buat apa nak ngadu. Buat malu jep nanti. Tak pasal jadi bahan gelak. Baru duk sekejap kat dapur dah sakit bagai. Huhuhuhu. Tahan jep la.

Semalam pun masa tengah iron baju kerja en.abg, tangan me melecur lagi. Huhuhuhu. Kali ni memang depan mata en.abg me cuai. Masa nak amik iron tu tak tau apa yang me fikirkan. Terpegang bahagian panas tu. Tak pasal kena lecture tau.

En.abg suh letak colgate but me takmo coz if letak colgate takut menggelembung pulak. Pas tu en.abg suh letak dalam ais. Oklah. Sib baik tak sakit sangat pas tu. Mula-mula jep rasa cam nak nangis. Pedih kut. Huhuhu. Pagi ni tengok dah ok. Takde menggelembung langsung. J

Apapun kejadian-kejadian macam tu buatkan kita lebih berhati-hati dalam berbakti pada suami. Bukannya tak ikhlas or merungut tau time kejadian tu but me mengaku yang me cuai. Huhuhu.

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan