Wednesday, July 17, 2013

# Nasi Ambeng

Nasi Ambeng

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam berbuka dengan nasi ambeng. Hehe. First time makan nasi tu. Lauk ayam masak merah.

For me rasanya biasa je kut. Kelainannya cuma mee dicampurkan sekali dalam tu. Pas tu ada ikan masin, kelapa sikit and tempe. Part ikan masin tu me suka. Lama rasanya tak makan ikan masin.

Bukan apa. Terjebak ngan en.abg la. Dia asyik sebut nasi ambeng, nasi ambeng. Me tanya sedap ke tidak tapi dia suh me rasa sendiri. Me ni pun jenis yang memang suka nak merasa so beli la sebungkus.

If tak salah, nasi ambeng ni makanan orang jawa kan?

But ok lah. Pas ni if orang hulur lagi memang tak menolak. Hehe. Bukan apa, tekak tak menolak pun so perut boleh terimalah maknanya tu. Hehehe.


p/s : petang ni nak cari wajik pulak kat bazaar. Entah ada ke tak sebab tak penah jumpa lagi.

6 comments:

  1. tak pernah makan lagi nasi tu...ntah bila boleh rasa...

    p/s;ada ke jual wajik kat pasar ramadan..

    ReplyDelete
  2. @Ummiarissa Mahdi

    tu yang nak round bazaar petang ni...hehehe...semata2 kuih wajik... boleh.. :p

    ReplyDelete
  3. yeke sedap? sy pon xpenah merasa lg nasi ambeng tu..hehe

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan