Tuesday, July 30, 2013

# abortion # dara

Si Mental Yang Desperate

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pernah tak korang jumpa someone yang desperate sangat nak kenakan korang? Sampai sanggup nak stalk every word yang korang type kat facebook?

Every status yang korang post kat facebook pun diorang nak print. Every status yang dikomen siap diorang hafal? Psiko tak orang macam tu. Hehehe.

Bukan setakat facebook kut. Ni if diorang boleh hack facebook orang memang dah lama diorang buat. Eh, dah buat kut kan? Hehe.

Desperate sangat nak buktikan yang diri tu 'suci' dan 'bersih'. Asyik nak cari salah orang lain. Tak mampu nak terima diri tu memang tak sempurna pun. 'Luaran' dan 'dalaman'.

'Sy tak pernah mengumpat atau mengata ko'. Wow! I'm impressed actually dengan orang yang mengeluarkan kata-kata tu. Beraninya. Sedangkan suatu ketika dulu, dia antara orang-orang yang pernah menimbulkan fitnah dan meracuni fikiran orang lain. Hurm....  'sucinya' orang tu kan.

Masa tu, kenapa me tak mengamuk macam orang bodoh? Sebab me tau me taklah bodoh nak mengamuk ngan benda-benda macam tu. Benda boleh settle dalaman. Dah besarkan. Dah ada fikiran sendiri pun. If benda cam tu tak mampu nak settle diam-diam, memang budak tak cukup umur la tu. Sikit-sikit nak mengadu.

'Tolonglah sya. Sy teraniaya.' Amboi! Manja sungguh. Mengadu sesama manusia dengan harapan orang lain akan jatuh tapi tak pula ingat nak mengadu dengan ALLAH. Isk..isk..isk.. macam ni lah manusia zaman sekarang kan.

Mungkin orang-orang macam tu hanya mengeluarkan kata-kata yang baik-baik saja. Benda buruk semua diorang tak main. Umpat mengumpat ni tak main lah. Sebab tu bila diumpat sikit terus meroyan macam apa entah. Tahap ustaz ustazah punya baik ni. Good! Good! :)

'Ko ni nama jak bertudung tapi ....' 'nama ko bukan main lagi tapi....' hurm...jenis manusia yang mengeluarkan kata-kata macam ni ialah...?? Korang ni. Takkan xtau. Jenis manusia baik-baiklah. Manusia jahat ni yang tau mengumpat jep. Kan..kan..

Nantilah sambung lagi... nak buat keja kejap....




p/s : teringat cerita someone pasal DARA, ABORTION dan JANIN.

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan