Monday, September 2, 2013

Bingung Mencari Jalan Ke McDonald Kepong

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Masa mula-mula Umi Qi btau lokasi bestday party Qi, me dah awal-awal tanya en.abg if dia tau tempat tu. Then dengan yakinnya en.abg jawab tau. So, terus me minta en.abg kosongkan segala jadual dia on 31st Ogos tu. J Alhamdulillah. Sebelum ni asyik beraya kat umah kawan-kawan en.abg jep kan. Sekali-sekala apa salah luangkan masa join majlis kawan me pulak kan. Lagi-lagi me memang mencari masa nak jumpa ngan uolls semua. J

Tiba hari yang dinanti, keluar agak awal jugak dari umah. Dalam jam 12.30 gitu. Then en.abg tiba-tiba suh me call sepupu dia. Nak tanya jalan ke Kepong. Hah! Sudah. Hari tu kata tau. Try call tak dapat. Pas tu try on Waze. First time guna harus bingung sekejap. Hahahaha. Cuba punya cuba, finally dapat gak navigation ke Kepong. “Bukan apa. Lama dah tak pegi area ni” tu kata en.abg. Ok! Yang penting tiba ke destinasi dengan selamat. Tapi kan,, comel je application waze ni kan. Ahahaha. Me siap gelak-gelak tengok simbol keta dalam tu.

Sampai area Kepong tu boleh lak terlajak ke depan. Pas tu en.abg suh call Umi Qi. Bila tanya nak buat apa call. “Tanyalah. Mana tau dia buat kat Aeon. Dalam tu pun ada Mekdi.” Me dengan yakinnya kata tak. Memang mekdi tepi tu tadi. Pas tu kitorang u-turn. Pas tu en.abg suh call lagi. “tanyalah. Betul ke mekdi yang dekat dengan CIMB ni.” Me tetap jawab dengan yakin. Betul. Hehehehe. Actually cuak jugak sebenarnya. Tapi masa naik tangga tu nampak banner sign. Yes! Betul. Hehehe.

Naik atas jumpa Umi Qi yang gojes. Qi garang sangat tau. Siap tarik baju Aisya lagi masa Umi tengah laga-laga pipi dengan Umi Qi. Nak ngorat pun sembunyi-sembunyilah sayang. Hehehe. Rasa best sangat bila jumpa.

Me memang xde amik pic langsung kut masa bestday Qi tu. Huhuhu. Mohon kebenaran cilok mana-mana pic yang ada kat group  ea. Minta dihalalkan tau.

Cilok dari blog Umi Qi.. 

Satu2nya pic yang ada muka me... ahahaha.. pic ni pulak cilok dari grup gojes..sis zaza yang post.. :)

Buat Baby Qi, anty nak ucapkan selamat harijadi. Semoga membesar jadi anak yang soleh. Anak yang sentiasa mendoakan kedua ibu bapa. Dengar cakap Umi & Walid tau. Jangan nakal-nakal.

Ada masa nanti anty bawa Aisya jumpa Qi lagi ea. J

5 comments:

  1. hehe confident level Moon mmg terhasil.. nasib baik betul tempat yang tujuan tu ;)
    btw gambar kedua tu dari hp I tau Moon yang I post kat group hehe..

    ReplyDelete
  2. @ZazaMyMoon

    lupa nak link kan tdi.. thanks sebab ingatkan.. :)

    ReplyDelete
  3. lin pun asben set WAZE dr seremban..tp mmg membantu app nie..sampai juga tanpa tempuh jem n sesat..aleh2 dah sampai..hahhaha

    ReplyDelete
  4. samalah kita..siap terlajak n kene u turn agi..mula2 cam confius je nak naik ats kan..tgk ade pic Qi kat tangga br confident sket..hahahha..
    xsempat jgk kita nk bergmbar2 ye..huhu..

    ReplyDelete
  5. Sungguh terharu kalian semua bersungguh2 cr jalan nk pergi ke besday Qaiser ilman, aduyaiii rasa nk hug moon izzan kuat2, bgus betul rasa dihati jln menuju ke tempat yg dialamatkan...good job mama aisya!!!! Hebat sekali :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan