Tuesday, September 3, 2013

# Minyak naik lagi # Minyak Petrol RON 95

Semua Gara-Gara 20Sen~


Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Dari semalam buka blog, fesbuk, tweet, semua orang ngamuk pasal minyak naik. Update blog pun semua pasal minyak. Tak kurang jugak yang sibuk berpesta makian. Huhuhuhu. 

Ada yang accident kat petrol pump di kata mengamuk sebab minyak naik. Entah lah. Betul ke salah pun tak pasti. 

Me pun sebenarnya tak tau di mana logiknya nak naik harga minyak dengan alasan kurangkan harga subsidi. Pas tu sebab nak naikkan BR1M. Adoi laa. BR1M dapat sekali setahun je kut. Minyak isi hari-hari. Bukan kata tak bersyukur or what tapi kenalah fikir jugak kemampuan rakyat. 

If nak kata semua yang berkereta tu orang kaya memang tak betullah. Beli kereta pun bukan semuanya bayar cash. Loan kot. Huhuhu.

Apapun, hope pas ni kerajaan akan kembali mengkaji kesan daripada kenaikan harga minyak ni. 

Sumber : facebook


2 comments:

  1. betul, kereta sekarang keperluan bukan saja2 nk pakai kete, pastu bkn semua dpt BR1M tu...

    ReplyDelete
  2. hahaha..nak gelak baca dialog kat gamba tu..kenaaa sgt

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan