Friday, October 18, 2013

# Kelas Memandu # KPP

Baru Nak KPP

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sekarang tengah tunggu kelas KPP start. KPP tu apa? KPP stand for Kurikulum Pendidikan Pemandu.

Hokey. Hokey. Tau arr. Me ni dah nak tua baru nak amik lesen memandu. Sangat ohsem kan. Huhuhu. Jeles tau ngan uolls yang dah ada lesen. My adik2s semua dah ada lesen kecuali yang bongsu. Baru 14 tahun kot.

Actually dulu me dah penah nak lepas amik lesen ni but tetiba sekali eksiden bawa kereta macik trus trauma. Sebabnya sebelum eksiden tu ada sorang budak kecik lintas depan kereta. Nasib baik lah terbabas pas budak tu melintas. If tak xtau apa nak jadi. Huhu. Pas tu asyik terfikir 'apa akan jadi if budak tu tengah lintas tadi?' Adoi.. sebab tu asal pegang stereng kereta mesti gigil.

Try juga fikir positif but still tak boleh lupakan kejadian tu. Ni pun baru ada kekuatan sikit nak mula pegang kereta lagi. Untuk kebaikan diri dan keluarga kecik me. Hurmmm..

Hope dapatlah habiskan P sebelum balik semenanjung semula.

Anak-anak? Me minta tolong adik me jagakan kejap untuk hari ni. Hope Aisya & Aeera tak meragam arr. Thanks so much buat adik Maziah Mohamad Izzan sebab sudi tolong me. Huhu.

Adoi. Lambatnya nak start.

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan