Saturday, October 26, 2013

Bila la Nak Pupus...

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Korang geram or marah tak bila korang que punya lama tetiba bila sampai giliran korang tiba-tiba ada orang yang dengan rileks dan selamba potong que korang? Me memang geram sangat-sangat dengan spesies manusia macam ni.

Ceritanya hari ni me menghadiri bengkel 6 jam untuk ambil lesen memandu. Masa nak buat pembayaran tadi kena la ikut giliran kan? Tapi bila sampai giliran me ada sorang ahkak ni tiba-tiba masuk terus pegi ke kaunter bayaran. Pas tu boleh pulak dia tengok me dengan muka yang tak bersalah tu. Grrrrrrr.. memang geram sangat.

Ingat nak sound je. Bagi ceramah sivik sikit but malas arr nak argue ngan orang 'bijak' macam ni. Nasib baik sangat mood me hari ni ok.

If orang kurang upaya or warga emas me boleh consider lagi tapi ni mampu apa. Tengok kemain sihat je.

Bila la nak pupus sikap tak bertanggungjawab macam ni? Ni salah satu punca yang boleh bawa pada pergaduhan.

Jangan lupa, kadang-kadang isu yang kecik boleh membawa pada padah yang besar. Sama-sama kita beringat.

4 comments:

  1. geram gak..tp buang masa n tenaga je nak argue..huhu

    ReplyDelete
  2. mmg geramm skt aarr... kalu akak mmg bagi ceramah free kt org tu.

    ReplyDelete
  3. Allah moon....ada juga orang yang tidak ada kesedaran sivik mcm nih ye...men redah jek...x pandang ke moon tgh beratur kt kaunter...ju jenis panas...mau yer ju sound suh beratur kt belakang...selalunya kt pusat memandu byk kejadian mcm nih...terburu-buru haishhhhhhhh sabar ye moon....

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan