Thursday, October 24, 2013

Favorite Menu Ketika Berpantang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sedar tak sedar hari ni dah masuk hari ke-40 me berpantang. Maknanya dah 40 hari jugak umur baby Aeera. :)

Lagi 4 hari nak habis pantang. Yes! Sukanya. Hehehe.

Selama berpantang ni, termasuk masa pantang bersalinkan Aisya dulu, menu yang me suka sangat is sup ayam. Ada orang kata tak boleh minum or makan something yang berair sebab nanti rahim kembang. Sejauh mana kebenarannya me tak tau but untuk ibu yang breastfeed memang perlu minum air yang banyak.

Hurm...

Sup ayam yang me suka tu tak perlu ditambah apa-apa rempah pun. Just ayam, halia, serai n garam. Itu jep. Lagi sedap if letak halia bebanyak.  Fuh! Berpeluh kaww. Baby pun tak kembung.

If dapat ayam kampung lagi best. Tak dapat nak bayangkan. Tapi sekarang ni ayam kampung agak susah nak cari. If ada pun mahal. Itu kata orang. Taktau la. Hehe.

Mak beli hari tu sekor ayam kampung hidup rm20. Agak mahal jugak kut. Hurm...~







Bila nak tidokan anak rasa cam ngantuk sangat tapi bila anak dah tido mata pulak takmo lelap. Adeii la mata. Ingat nak rehat jap.



p/s : ada sesiapa yang berminat nak beli tasbih mutiara tak? Boleh buat cenderamata utk marhabban majlis cukur jambul or apa2 majlis yang bersesuaian. If berminat wassap me yaa.. 019-5829302..

6 comments:

  1. sup ayam mmg sedap yg tak pantang pun suka. ngeee..

    ReplyDelete
  2. Betul tu! Tp kite lg suka mkn sambal ikan bilis halia lada hitam bawang putih. Hahaha. Tak tau nama dia.

    ReplyDelete
  3. moon..kite pun suka makan sup ayam gak time berpantang...lagi satu feveret ikan bilis dengan hirisan halia yang digoreng tambah gula sikit..taktau apa nama dia..mmg krup krap krup krap lah makan ngan nasi..hihi

    ReplyDelete
  4. sup ayam memang sedap lagi-lagi kalau mak yang masak. hehe.

    ReplyDelete
  5. jijah makan ikan bilis,ikan tenggiri goreng sup sawi je..huu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan