Saturday, November 30, 2013

Jom Menderma Bersama Nuffnang #NNForPH

7:24 PM 0 Comments

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom..Jom.. Just follow the simple step. Login ke dalam akaun nuffnang. 

Klik je kat salah satu banner yang ada kat sebelah kiri atau kanan my nuffnang. 


Banner tu akan direct kan kita ke link Donation


Kita diberi 2 pilihan. Method 1 kita boleh menderma melalui pendapatan Nuffnang kita dan Method 2 pula menderma melalui akaun Paypal (jika pendapatan nuffnang kita tidak cukup).

1. Kita boleh pilih untuk menderma as anonymous. Just klik kat petak tu. Rendah diri gituu.. :)
2. Select amount yang kita nak dermakan. Serendah RM5.00 dan pilihan maksimum RM50.00. 
3. Just klik Donate.

Me pilih Method 1 tu jee.. :)
Dah habis akan keluar noti berjaya dalam petak kaler hijau macam ni.


Dan di page Earnings pun akan kuar 


Simple kan? Jom lah kita menderma. Biarpun sedikit namun besar maknanya bagi mereka yang memerlukan. 

Wednesday, November 27, 2013

Pasangan Muda Akhirnya Bercerai

9:07 PM 1 Comments

Suatu ketika dulu kita pernah digemparkan dengan pasangan remaja yang ingin berkahwin dalam usia muda. Namun beberapa hari sebelum genap usia perkahwinan setahun, pasangan Nor Fazira Saad (13) dan Mohd Fahmi Alias (20) disahkan bercerai talak tiga. Tidak mampu meneruskan ikatan perkahwinan kerana tidak sehaluan.

Usia masih terlalu muda untuk melalui ujian ni. Namun apapun alasannya, bertabahlah dik. bukan mudah menempuhi alam perkahwinan ni lebih lagi di usia muda. 

Tak ada pasangan yang berkahwin mahukan perkara seumpama itu terjadi dalam perkahwinan. Mungkin ALLAH telah tuliskan jalan yang lebih baik buat keduanya.

'Ya ALLAH restui hubungan kami. Semoga kami sentiasa berada dibawah lindungan kasih sayang-MU ya ALLAH. Amin'

Monday, November 25, 2013

Review : Marine Essence Bamboo Salt Set

12:28 AM 1 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Malam ni nak buat review sikit pasal this set. Actually sebelum ni tak minat pun nak try set ni but after my sister beli, me pun join sekali guna. And guess what? Selepas consume this set me sangat-sangat berpuas hati. Wangi pun wangi. :)


Nourishing Body Wash


My sister yang lebih awal consume body wash ni kata kulit dia semakin lembut dan kesan hitam di celah badan (celah ketiak dan paha) semakin berkurangan. :) And YES! Me pun mengalami pengalaman yang sama. Best!!

Nourishing Shampoo


Sebelum ni macam-macam dah shampoo yang me guna and kesannya hanya dalam jangka masa pendek. Mungkin tak serasi dengan me but with this shampoo i love it so damn much. Ia mengurangkan rambut gugur dalam masa yang singkat. Rambut rasa lembut dan wangi. Kulit kepala pun rasa selesa. Takde dah rasa gatal-gatal. Serius best.

Dan yang best dan terbest produk ni PARABEN FREE! :) 


Monday, November 18, 2013

Kejutan Penutup Akademi Fantasia 2013

12:11 AM 0 Comments

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

FAIZUL JUARA AKADEMI FANTASIA 2013!!!! Finally....Yeayyyyy!! Ahahaha...

Me bukanlah tengok sangat AF 2013 ni. Hanya beberapa konsert jep yang me follow. Tu pun sebab kebetulan masih berjaga. Yang tengok mak jep. Hehehe.

Terkejut jap tadi coz tetiba Azhael pun ada rupanya ada AFMasuk ea.

Sebenarnya me dapat rasakan ada sedikit bias bila juri komen Azhael. As a judge boleh je if ada favo tapi jangan ketara sangat. Kan I dah cop bias. Orang lain me tak tau.

And me memang dah jangka yang Faizul akan jadi juara. Nothing impossible. Faizul nyanyi ok apa. I like the way he sing.

Tahniah Faizul!!

Semoga anda terus sukses di luar.

Tahniah juga pada semua pelajar Akademi Fantasia 2013.

Bye Akademi Fantasia 2013. Akan ada lagi ke AF ni tahun depan? Tunggu dan lihat...hehehe


















Like and support me at Jari Bulan Shop.


motif sangat pic bawah ni kan.. next entry..

Saturday, November 16, 2013

Support Me Yaaa

10:56 PM 1 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Serius baru berkesempatan nak update. Sebenarnya banyak benda yang terjadi dalam bulan November ni but later me update satu persatu. For now, i need ur support. 

Like my page.. baru nak berjinak-jinak dengan dunia online business ni..


Apa yang ada dalam Jari Bulan Shop? Jemputlah jenguk.. :)

Akan ada promotion sempena pembukaan Jari Bulan Shop. Bila? Tungguuu.. Hehe. Thanks tau yang support. Appreciate sangat. 

Saturday, November 2, 2013

Follow me @munirah_izzan