Saturday, November 30, 2013

3rd GA Pearl by mOoN di Tutup Dengan Rasminya

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia




Dengan ini me mengumumkan bahawa 3rd GA Pearl by mOoN DI TUTUP! Terima kasih buat mereka, mereka dan mereka yang sempat join simple giveaway ni. Thanks jugak buat mereka, mereka dan mereka yang support me dalam penganjuran GA ni. Sayang korang ketats-ketats.. hehe..

InsyaALLAH jika ada kesempatan di masa akan datang, me akan kembali dengan giveaway yang sama sekali lagi. :)



Read More ->>

Mommycha 1st Giveaway

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semangat tau nak join GA ni. Tak sedar pun sok dah tarikh tutup. Nasib baik lah kotak memori ni still berfungsi even kadang-kadang tak beri kerjasama. Hukhuk.

Haaaa..ni banner penganjur contest.. :) 


Aisya dan Aeera..
Amanah terindah dari ALLAH..
Permata hati umi..
Mutiara hati ayah..
Sungguh kehadiran puteri-puteri ini menjadi penyeri keluarga kecil kita..
Read More ->>

Jom Menderma Bersama Nuffnang #NNForPH


Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom..Jom.. Just follow the simple step. Login ke dalam akaun nuffnang. 

Klik je kat salah satu banner yang ada kat sebelah kiri atau kanan my nuffnang. 


Banner tu akan direct kan kita ke link Donation


Kita diberi 2 pilihan. Method 1 kita boleh menderma melalui pendapatan Nuffnang kita dan Method 2 pula menderma melalui akaun Paypal (jika pendapatan nuffnang kita tidak cukup).

1. Kita boleh pilih untuk menderma as anonymous. Just klik kat petak tu. Rendah diri gituu.. :)
2. Select amount yang kita nak dermakan. Serendah RM5.00 dan pilihan maksimum RM50.00. 
3. Just klik Donate.

Me pilih Method 1 tu jee.. :)
Dah habis akan keluar noti berjaya dalam petak kaler hijau macam ni.


Dan di page Earnings pun akan kuar 


Simple kan? Jom lah kita menderma. Biarpun sedikit namun besar maknanya bagi mereka yang memerlukan. 
Read More ->>

3rd GA Pearl by mOoN


*STICKY POST*
Sila tekan Backward untuk entry baru...

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

BERITA BAIK PUNYA!!!!

GIVEAWAY PEARL by mOoN KEMBALI LAGI!


Syarat-Syarat penyertaan :

apa yang perlu anda buat :

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni...dan entry tu mestilah mengandungi,,
  • antara warna putihpeach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

2. Letak banner kat atas dan linkkan ke entry ini...

3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...

4. Sila like  page Jari Bulan Shop (WAJIB)

4 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah.. :)

GiveAway ni akan berlangsung 8 hari sahaja bermula hari ini dan berakhir pada 30 November 2013. Tarikh GA tidak akan dipendekkan atau dilanjutkan.

tinggalkan link URL anda kat entry ni ea...:)
Read More ->>

Senarai Peserta 3rd GA Pearl by mOoN (UPDATE)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Antara peserta yang berjaya join GA kali ni.. 

  1. http://cinqleafclover.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  2. http://chinky-winky.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  3. http://simpledoubletriple.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  4. http://iniblogcontest.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  5. http://mimiaquamarine.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  6. http://blogibuhasif.blogspot.com/2013/11/ga3rd-ga-pearl-by-moon.html
  7. http://kesahceriterachenta.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  8. http://destiny1011.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  9. http://ilyamel.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  10. http://fizmi.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  11. http://queen-of-colors.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  12. http://heartstoryteller.blogspot.com/2013/11/ga-pearl-by-moon.html
  13. http://nanakimie.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  14. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon_9671.html
  15. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  16. http://hellomynameisnazira.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  17. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  18. http://formonestudent.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html
  19. http://imaginasictmah.blogspot.com/2013/11/3rd-ga-pearl-by-moon.html?m=1
  20. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/11/giveaway-pearl-by-moon.html

Setakat ni peserta-peserta yang dah join GA ni. Ada masa lagi until 11.59pm malam ni. Masih sempat siapa yang tak join lagi.. :)
Read More ->>

Wednesday, November 27, 2013

Pasangan Muda Akhirnya Bercerai

Suatu ketika dulu kita pernah digemparkan dengan pasangan remaja yang ingin berkahwin dalam usia muda. Namun beberapa hari sebelum genap usia perkahwinan setahun, pasangan Nor Fazira Saad (13) dan Mohd Fahmi Alias (20) disahkan bercerai talak tiga. Tidak mampu meneruskan ikatan perkahwinan kerana tidak sehaluan.

Usia masih terlalu muda untuk melalui ujian ni. Namun apapun alasannya, bertabahlah dik. bukan mudah menempuhi alam perkahwinan ni lebih lagi di usia muda. 

Tak ada pasangan yang berkahwin mahukan perkara seumpama itu terjadi dalam perkahwinan. Mungkin ALLAH telah tuliskan jalan yang lebih baik buat keduanya.

'Ya ALLAH restui hubungan kami. Semoga kami sentiasa berada dibawah lindungan kasih sayang-MU ya ALLAH. Amin'

Read More ->>

Monday, November 25, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.
Read More ->>

Review : Marine Essence Bamboo Salt Set

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Malam ni nak buat review sikit pasal this set. Actually sebelum ni tak minat pun nak try set ni but after my sister beli, me pun join sekali guna. And guess what? Selepas consume this set me sangat-sangat berpuas hati. Wangi pun wangi. :)


Nourishing Body Wash


My sister yang lebih awal consume body wash ni kata kulit dia semakin lembut dan kesan hitam di celah badan (celah ketiak dan paha) semakin berkurangan. :) And YES! Me pun mengalami pengalaman yang sama. Best!!

Nourishing Shampoo


Sebelum ni macam-macam dah shampoo yang me guna and kesannya hanya dalam jangka masa pendek. Mungkin tak serasi dengan me but with this shampoo i love it so damn much. Ia mengurangkan rambut gugur dalam masa yang singkat. Rambut rasa lembut dan wangi. Kulit kepala pun rasa selesa. Takde dah rasa gatal-gatal. Serius best.

Dan yang best dan terbest produk ni PARABEN FREE! :) 


Read More ->>

Monday, November 18, 2013

Kejutan Penutup Akademi Fantasia 2013

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

FAIZUL JUARA AKADEMI FANTASIA 2013!!!! Finally....Yeayyyyy!! Ahahaha...

Me bukanlah tengok sangat AF 2013 ni. Hanya beberapa konsert jep yang me follow. Tu pun sebab kebetulan masih berjaga. Yang tengok mak jep. Hehehe.

Terkejut jap tadi coz tetiba Azhael pun ada rupanya ada AFMasuk ea.

Sebenarnya me dapat rasakan ada sedikit bias bila juri komen Azhael. As a judge boleh je if ada favo tapi jangan ketara sangat. Kan I dah cop bias. Orang lain me tak tau.

And me memang dah jangka yang Faizul akan jadi juara. Nothing impossible. Faizul nyanyi ok apa. I like the way he sing.

Tahniah Faizul!!

Semoga anda terus sukses di luar.

Tahniah juga pada semua pelajar Akademi Fantasia 2013.

Bye Akademi Fantasia 2013. Akan ada lagi ke AF ni tahun depan? Tunggu dan lihat...hehehe


















Like and support me at Jari Bulan Shop.


motif sangat pic bawah ni kan.. next entry..

Read More ->>

Saturday, November 16, 2013

Support Me Yaaa

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Serius baru berkesempatan nak update. Sebenarnya banyak benda yang terjadi dalam bulan November ni but later me update satu persatu. For now, i need ur support. 

Like my page.. baru nak berjinak-jinak dengan dunia online business ni..


Apa yang ada dalam Jari Bulan Shop? Jemputlah jenguk.. :)

Akan ada promotion sempena pembukaan Jari Bulan Shop. Bila? Tungguuu.. Hehe. Thanks tau yang support. Appreciate sangat. 
Read More ->>

Saturday, November 2, 2013

Selamat Pagi Dunia

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Aeera bangun terus ajak borak. Kemain senyum pagi. Alhamdulillah. Sayang anak-anak umi.

Rindunya kat en.abg. Aisya n Aeera pun rindu kat ayah. Lambat lagi nak jumpa. Huhu.




Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in