Wednesday, January 29, 2014

# Kaitan Air Liur dan Rambut Gugur

Kaitan Air Liur dan Rambut Gugur?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Terasa macam berkurun dah tak update.Huk! Agak busy kat opis. Kat umah pun dah jarang sangat dapat online. Hujung minggu boleh online jap. Hehe. Salah satu azam tahun baru ni. Nak kurangkan online bila bersama ngan family kat umah. Masa itu emas. 

Aeera pun dah besar. Suka sangat main air liur. Sembur-sembur pastu bila tegur dia gelak. Hehehe. Pastu sambung lagi sembur. Nak ajak main la tu. Habis rambut umi sayang. Apa kaitan rambut ngan air liur? Hurm...orang kata if anak dah start main liur rambut mak akan gugur. Rambut yng gugur tu kononnya rambut yang tumbuh masa kita mengandung. Tak tau la fakta atau auta tapi memang betul pun rambut tengah gugur ni. Huhuhu. Banyak kut.

Sikat je mesti segumpal luruh. Adoi. Sakit rasa bila tengok rambut banyak tu jatuh. Tapi tu masa rambut still panjang. Tak tahan ajak en.abg pegi saloon. Kata nak potong rambut. Bagi pendek sikit. And alhamdulillah. Dah kurang sikit rambut yang gugur tu. Ada juga tapi tak lah macam sebelum ni. 


Suka sangat nak buat muka comel macam ni tau. Geram umi. Rasa macam nak picit-picit je. Hahahaha. 


Waaaa.. tengok muka anak pepagi ni rasa macam nak balik umah sekarang juga. Rindu sangat rasanya. Huhu.


3 comments:

  1. anak masuk 6 bulan ni baru kurang sikit gugur..
    kalau tak ..huh

    ReplyDelete
  2. sama la...sy pn potong rmbut, tp sbb kelumumur..tp skrg dh xbkesan..potong rmbut kelumumur still ade..dia dh xheran kot huhuh...skrg sy pakai shampoo garam buluh, alhamdulillah dh krg gugur..kelumumur pn dh krg..jd xperlu nk gnting rmbut hohoho..

    ReplyDelete
  3. Sama laa. rambut gugur teruk. asben pon takot tengok skali sikat banyak giler..huhu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan