Friday, February 7, 2014

# #NurAisyaSyuhadaa # Keluarga

Ragam Aisya Sekarang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rindunya kat budak buchuk sorang ni. Hehehe. Banyak sangat dah ragam dia sekarang ni. 

Pandai sangat merajuk. Kalau dia merajuk mesti en.abg kata macam me merajuk. Hahaha. Yeker? Teeeeeet! Aisya kalau merajuk memang susah nak pujuk. Tu ayah dia yang kata. Me? Senang je. Me dukung dia and bawa dia main. 'Gigit supergirl..gigit perut supergirl...' Hahahaha. Geletek dia sikit. Pastu mesti dia gelak even still tolak-tolak kita kononnya taknak main. Supergirl? Taktau kenapa dia gelak bila me panggil dia macam tu. Hahaha.




Pandai berlakon. Terror sangat tau. Bila kita kacau dia masa dia tengah takde mood mula lah nak mengaduh. Pegang sikit pun sakit. Hahaha. Geram tengok dia mengaduh pas tu peluk dia. 'Miiii...sakit..' Amboi. Hahaha. Peluk pun sakit tu. Tapi macam biasalah. Lagi me suka nak kacau. :p

Suka sangat buat muka comel. Kita nak kata taknak pun rasa tak sampai hati. Huhuhu. Bila dia pujuk-pujuk nakkan something rasa macam nak gigit pun ada. Alahai anak. Kenapa kau comel sangat. Subhanallah. :)

Dia suka buat umi dia ni gelak...

Aisya : ami... 
Me : ye nak..
Aisya : ami...
Me : ye nak..
Aisya : ami...
Me : ye nak.. Nak apa? 
Aisya : tiada...

Bila dia cakap tiada tu terus me gelak sambil peluk dia. Suka tau main macam tu. 

Tapikan asal dia sebut ami ye? Ke sebab sebutannya tak lancar lagi? 

Dia pun pandai pujuk adik dia if Aeera nangis. Dia datang kat adik dia pastu tepuk-tepuk paha Aeera sambil sebut 'adik..adik..shhhhh...' Haaaa. Kakak mithali tu. Bagus betul. Dah boleh tolong umi jaga adik. Aeera pun suka bila Aisya acah-acah dia ajak main. Gelak besar Aeera. Hehe. Suka tengok dua beradik tu. Semoga Aisya akan sentiasa jaga Aeera sampai lah diorang besar. InsyaALLAH. Sayang anak-anak umi.

Hurm...banyak lagi sebenarnya but later me update lagi tau. Ada keja sikit nak buat. :)


















Pagi tadikan, me nampak burung hantu tengah bertenggek kat jambatan (eh, jambatan ke?) dekat umah. Besar. 1st time tengok burung hantu live tau. Hahahahaha. 






4 comments:

  1. wpun terasa kena buli.. tp bestkan layan anak2 membesar ni...

    ReplyDelete
  2. comel la Aisya nie...senyum je ain baca entry nie...:)

    ReplyDelete
  3. Anak2 besar mcm nilah yg best kan Moon?

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan