Friday, March 28, 2014

# MY BEAUTY HERBS # Slimfast diet

Review 10 Hari Bersama SlimFast Diet

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sedar tak sedar sudah berakhir pun tempoh percubaan me bersama Slimfast Diet. Terasa sekejap je masa 10 hari tu berlalu. Keputusannya? Amat-amat memberansangkan. Me cukup berpuas hati dengan produk ni. J

Pada tarikh 18 Mac 2014, berat me adalah 49.4kg! Homai. Dengan ketinggian 150cm terasa diri semakin membulat. Semakin berisi. Semakin berat. Haaaaaa. Sebab tu bila Kak Mia nak anjurkan Giveaway ni dengan senang hatinya me isi borang.

Actually masalah ni kembali menghantui me selepas bersalin anak kedua. Berat susah sangat nak turun. And part paling tak best bila perut kelihatan buncit. Macam orang tengah mengandung 4 bulan. Nak langsing macam dulu. Huhu.

Masa terpilih sebagai salah seorang peserta Giveaway ni rasa nak lompat bintang 10 kali. Boleh? Hehehe. Happy sangat.

sumber : google



Direct to the main point here..

Start minum : 18/03/2014
Berat Badan : 49.4kg

Me minum 1 sachet setiap hari 20 minit sebelum makan tengahari. Seriusly memang terasa kenyang sampai ke malam.

 Me kurangkan kuantiti nasi pada waktu makan malam. Sebenarnya kalau boleh memang taknak makan terus tapi suami marah pula. Itu yang kena makan juga sikit. Tapi pengambilan air suam tak pernah me kurangkan. Sekurang-kurangnya 2-3 liter air sehari. J

3 hari pertama, beberapa jam selepas minum Slimfast Diet ni perut terasa memulas je. Kerap ke tandas. Ada rasa macam nak putus asa dah minum Slimfast Diet masa tu tapi kenangkan diri nak kurangkan berat maka me sambung juga consume SFD. Lepas 3 hari tu, kekerapan ke tandas dah berkurangan. Tak ada lagi perut memulas. Lega!

Tapi semasa mengambil SFD ni kena jugak bersenam. Tak boleh bergantung sepenuhnya pada SFD. Bagi me, me kurangkan naik lif dan banyakkan turun naik tangga masa kat opis. Senaman juga tu. :) 

Sedap ke tak? Mula-mula memang tak boleh terima bau dan rasa tu tapi set kat minda yang itulah minuman yang paling sedap me pernah minum. Alhamdulillah, lepas 2 kali minum dah ok. Tekak dah boleh terima. Sebenarnya memang tak ada masalah dari segi rasa pun tapi me memang macam ni. Tekak manja kan. Hehehe.

Selepas 10 hari......

Habis minum : 27/03/2014
Berat badan : 46kg (baru timbang.. gigih nak cari penimbang tau sebab review ni.. hehehe)

Alhamdulillah. Turun 3.4kg dalam masa 10 hari. Syukur sangat. Banyak jugak tu. Target me sebenar 45kg. 1kg je lagi. Takpe. Lepas ni me akan teruskan consume Slimfast Diet ni sampai me dapat berat badan yang me nak. J

Pssssst!! Paling best,, meh sini ceq nak habaq,, perut buncit me pun dah semakin mengecil. Heh. Slimfast Diet pun boleh tolong kempiskan perut buncit tau. Jangan tak percaya. Lepas ni dah boleh bergaya dengan baju lama nampaknya. Suami pun puji jugak. Bangga sikit iolls tau. Hehe.

Me akui mengambil Slimfast Diet adalah salah satu cara untuk kurus dengan cepat dan ianya memang produk kurus yang amat berkesan. 

Nak try? RM45 untuk 10 sachet. :) Murah dan berkesan. 






Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

21 comments:

  1. Dah ramai consume produk ni.. nk cuba jg laa nnti .. =)

    ReplyDelete
  2. insyaALLAH nnti nk cubalah produk ni

    ReplyDelete
  3. kena cekalkan hati bila berdiet ni.., tahniah sebab dah turun berat badan dgn SFD , salam singgah dari PCL.

    ReplyDelete
  4. salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

    entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

    semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

    ReplyDelete
  5. wah sis,makin cantik, confirm suami bertambah sayang lepas ini :D

    salam singgah dari blog
    http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

    ReplyDelete
  6. wah, slim la akak lepas ni.. hehe. tahniah sis.
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    ReplyDelete
  7. dr segmen yg sama
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-slim-fast.html

    ReplyDelete
  8. gud luck tau dari segmen yg sama
    http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  9. goodluck kak..tahniah berjy turun berat bdn 2

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-cabaran-10-hari.html

    ReplyDelete
  10. Wah wah wahh!!!
    Congratulations!!! Hihihi. Qila pun dari Giveaway SlimFast Diet ni jugak heee~
    Harap kita mara lah ke next round kan :D :D :D hihi

    ReplyDelete
  11. SALAM,
    TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan..
    harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
    datang dari SEGMEN yang sama...

    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

    ReplyDelete
  12. Salam.
    wahh bnyk jgk turun 3.4kg
    dr segmen yg sama
    http://hazelmerah.blogspot.com/2014/03/kembali-ramping-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  13. Salam...wahh.. tahniah ya..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

    ReplyDelete
  14. Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

    nazlyizan.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/04/giveaway-slimfast-diet-pengumuman.html

    ReplyDelete
  16. tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/04/giveaway-slimfast-diet-pengumuman.html

    ReplyDelete
  17. Tahniah dari PCL , Moon anda berjaya .

    ReplyDelete
  18. Hi hi hi kak Munirah ekeke.
    CONGRATULATIONS YE :D :D HEEE.

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan