Tuesday, April 22, 2014

# #NurAeeraShuhayra # #NurAisyaSyuhadaa

Bila Anak-Anak Sibuk

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam nak update tapi line mifi maxis sangat-sangat slow. Geram. Tunggu punya tunggu sampai terlelap. 

Saja nak share pic  dua beradik ni tengah kemas umah. 


Sakit dada tengok diorang bongkar kotak-kotak tu. Huhu.

Aisya : Aiwaa (Aeera) jom..

Aeera pun ye ye je datang join kakak dia. Hahahahaha. Dah pandai ajak adik dia buat sepah. Bila kita tegur, terus dia "shhhhhh! Apa tu?" Sambil letak jari kat mulut ssuruh diam. Adoi anak. Boleh pulak suruh umi diam yeee. Pandai dah sekarang ni. Siapa ajar pun tak tau. Huhu.

Pastu me amik Aeera letak jauh sikit. Tak nak biar dia main kotak-kotak tu. Boleh dia bantai nangis kuat-kuat. Pastu Aisya pusing and datang kat Aeera.

Aisya : Aiwaa... Ngis? Napa? (Sambil tepuk belakang Aeera)

Pusing pandang umi..

Aisya : miiii.. Angan (jangan)

Arrrrrr.. Dah pandai nak backup adik jugak tuu. Tahniah kakak. Hehehe. 

Semoga selepas ni Aisya akan sentiasa jaga Aeera dan bakal adik-adik. InsyaALLAH. :D

8 comments:

  1. Alohai kakak pelindung.
    Ni org kata untung ank sulung perempuan, jenis penyayang

    ReplyDelete
  2. bila partner in crime go against the mother...hheee... happy dan geram...

    ReplyDelete
  3. bahagia betul nampak kakak sejak ada adik kan..yela, sebelum nie maen je sensorang..hihi

    ReplyDelete
  4. rajinnyer mengemas..untung mama dia kan

    ReplyDelete
  5. salam,

    anak saya yg 18 bulan ni pun sangat suka mengemas..hehe

    last2 maknye surrender~ tunggu dei habis penat betul2 baru kemas..kalau tak semput~

    Berminat nak dapatkan supplement Shaklee? Visit my blog =)
    http://ainasuraya.blogspot.com

    thanks!

    ReplyDelete
  6. apa je la 2 beradik tu buat... ihihih

    ReplyDelete
  7. Tu untung ank dara sulung.. lbh peyayang pd adik2

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan