Tuesday, April 15, 2014

# Pet fiesta # setia alam convention centre

Pet Fiesta 2014

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Heeee.. Saja nak update aktiviti kitorang Ahad lepas. Kitorang pegi kat SACC (Setia Alam Convention Centre). Sajalah kononnya nak bawa Aisya pegi jalan-jalan tengok binatang sebab ada Pet Fiesta. 

Dalam kepala ni dah fikir keadaan dalam tu nanti penuh dengan binatang yang comel-comel. But masuk je dalam tu penuh dengan orang non-muslim kebanyakannya cina yang dukung anjing. Huhu. Ada gak la sekerat manusia bertudung me tengok. 

Aisya duk dalam stroller and me lebih selesa dukung Aeera guna baby carrier. Kena selit-selit sikit sebab memang penuh dengan manusia dalam tu. Aeera siap gelak-gelak tengok orang. Hahaha. Masuk je kitorang direct ke bahagian Kelab Kucing Malaysia. Serius comel kucing-kucing tu semua. Besar-besar lak tu. Aisya tengok kucing dia pun ikut 'mengiau' sama. Haha. 






Tengok mulut Aisya tu. Sibuk 'meow..meow' lah tu. Hehe. Memang excited sangat dia bila nampak kucing. Me? Biasa-biasa je sebab me ni tak mesra kucing. Hohoho. Bukan tak suka tau. 


This is my interest. Rabbit!! Tapi dalam tu tak banyak rabbit pun. Huhu. 

Antara binatang peliharaan lain yang ada dalam ni,,,,







Banyak sebenarnya tapi tukang gambar tak ambil gambar banyak-banyak. Bila me sound suh amik tu je yang en.abg snap. Huhuhu.

Ada juga sesi grooming dari pakar. Yamada Cultural Art. Masa tu diorang tengah grooming puppy. Diam je tau puppy tu kena grooming. 



Sebelum keluar tu sempat gak Aisya pegi terkam ular. Huhu. Cepat-cepat turun dari stroller semata-mata nak pegang ular. Dah tu boleh dia picit-picit badan ular tu. Me pulak yang takut. Aisya rileks je.



Pastu round-round kejap area pintu keluar. Malas nak berlama-lama dalam tu. Udara busuk sikit. Huhu. Dah lah ramai je yang tolak stroller binatang. Kita tolak baby diorang tolak binatang. Huhu. 


Masuk Setia Alam Mall singgah kat booth McDonald. Beli aiskrim. Hehe. 


Haaaaa. Tengok anak dara ni makan aiskrim. En.abg nak suapkan dia taknak. Nak jugak makan sendiri. Sememeh la anak umi. Hehehe. 





Overall masa pegi tu me rasa biasa-biasa sahaja. :) 

































4 comments:

  1. bestnya dapat pergi event2 yang ada pets ni. yus suka gila dengan haiwan especially cats, rabbit, hamsters.

    seronoknyaa... envy you kak :))

    ReplyDelete
  2. alahai, comelnya kucing2 tu..geram tengok..hihi..

    ReplyDelete
  3. siapa pencinta kucing mmg sesuai dtg situ..
    ular tu.. errkk geliiiii

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan