Friday, April 4, 2014

# #NurAisyaSyuhadaa # Life

Umi Merajuk Kena Halau

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam Aisya manja sangat. Taknak tido. Nak ajak borak je. Pastu nak pangku. Taknak baring atas tilam. Huhu.

Umi : Aisya.. Umi tidokan adik jap ea..
Aisya : nanak.. (Taknak)
Umi : jap je.. Pas adik tido umi main dengan aisya ea..
Aisya : nanaaaak..

Pastu me baringkan Aisya kat tilam dia and me baring sebelah Aeera. Aisya datang peluk kaki me sambil tarik...

Aisya : miiii..jom..
Umi : jap sayang.. Umi nak teman Aeera tido jap ea...
Aisya : jooom...

Me pandang Aeera macam dah nak lelap. Slowly bangun and ikut Aisya ke tilam dia pulak. Dia baring sambil gelak-gelak. Tarik tangan me and baring atas lengan. Me pun peluk la dia. Tiba-tiba...

Aisya : miiiii...piiii (umi..tepi)

Me buat tak peduli.. Tetap je baring sebelah dia even dia siap tolak-tolak me. 

Aisya : miiiiii... Piiiii...

Makin kuat dia jerit. Huhu. Taknak Aeera terjaga terus me pindah balik tido sebelah Aeera. Aisya datang lagi peluk kaki. 

Aisya : miiii... Jom
Umi : taknak..
Aisya : jooom...jooom..

Ikut lagi ke tilam Aisya. Pastu dia halau lagi buat kali kedua. 

Aisya : mii..piiii..piii.. 

Adoi anak. Hahaha. Me pun pindah semula baring sebelah Aeera. Merajuk tau macam ni. 

Aisya : cak! Hehehe...

Boleh pulak pas halau tu dia main cak..cak.. Siap gelak pulak tu. Hehehe.

Aisya : meyyy... (Comel) sambil pegang dua-dua pipi.

Hhaha. Geram tau bila dia buat macam tu. Pandai dia pujuk umi. Me pun apa lagi. Grab Aisya and gomol dia sepuas hati. Hahaha. 

Aisya : miii..angan.. (Umi..jangan..) 

Dah pandai tu kata jangan. Hahaha. Pastu me teman dia baring jap. 

Me keluar ke dapur jap nak minum. Masuk bilik tengok Aisya dah lelap. Alolololo... Sian anak umi. Penat kena gomol dengan umi. Hehe.

Hurm... Sehari keje tak jumpa anak-anak rindunya ALLAH je yang tau. If boleh tiap-tiap hari nak rush cepat-cepat balik umah pas keje. :)

Terima kasih ALLAH kerana bagi peluang pada me merasai nikmat hidup berkeluarga. 



pssstttt!!! Like pic ni ea Review Slimfast Diet.. Need ur help.. tq so much..  :)

3 comments:

  1. time ngan anak memang paling best...rasa cam nak benti keje je

    ReplyDelete
  2. Alahai..rindu tu mmg sgt sis..akk ni kira beruntung sbb dpt jgk jmpa belah ptg sbb ngja stgh hri je..tu pun teringat2 jgk derang.huhu

    ReplyDelete
  3. Suka tau baca aisya melawka ngan umi dia heheheh...pandai lah aisya ni amik hati...pandai pujuk balik umi dia...winduuuuuuuuuu sgt nak QI cm nih hehehhe

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan