Friday, May 2, 2014

Cek Darah Lagi

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Cerita Aeera amik darah 29/4/2014. 


Kitorang datang DEMC malam sebab doktor yang rawat Aeera masuk keja malam. Boleh je sebenarnya nak jumpa doktor lain but en.abg kata dia selesa berurusan dengan Doktor Adam. 

Malam tu Aeera kena cucuk kat jari 2 kali. Huhu. Geram betul. Patut sekali je dah cukup. Masa amik keputusan darah yang first tu doktor kata kena cek lagi sekali sebab darah yang amik masa 1st tu tak cukup. Huhu. 

Cucuk kat jari pun sakit jugak kut if ditekan-tekan. Kesian Aeera. Memang melalak la dia. Masa masuk makmal kali kedua tu tengok nurse yang amik darah tu pun dia dah cuak. Huhu. 

Aisya pulak bila dengar Aeera nangis laju je dia lari ke Aeera. "Aiwa..napa?" Haaaaa. Aisya memang sangat protective. Nasib baik je dia tak cubit nurse tu. Huhu.

Yang 1st keputusan darah Aeera tak memberansangkan. Keputusannya lebih kurang yang sebelum ni. Masalah apa? Later me cerita ea. Yang kali kedua tu pulak cek denggi tapi alhamdulillah keputusan -ve. 

Hari ni kena repeat amik darah lagi. Adoi. Tak sanggup nak tengok Aeera nangis lagi. Tapi demi kesihatan Aeera kena kuatkan hati. 

Hope resultnya makin ok. Amin. 

1 comment:

  1. anak saya smalah tapi amek darah kejap je, darah dia berkuman katanya..hee

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan