Sunday, July 6, 2014

# gotong-royong # Ramadhan

Gotong Royong di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pepetang hujung minggu ni en.abg ajak jiran bersihkan rumah kosong kat belakang umah. Bukan bersihkan apa pun, cuma nak tebang pokok besar kat belakang umah kosong tu. Menakutkan tau pokok tu. Huhu. Dah la umah tu kosong. Dengan langsir umah tersingkap pulak. Hurm....

Umah ni betul-betul kat belakang umah kami.

Pernah sekali Aisya ke dapur tiba-tiba dia lari semula ke ruang tamu. Laju lak tu. Pastu sandar badan dia kat me sambil kata "mi..akut.." means umi..takut.. huhu. Masa tu memang meremang gak bulu roma. Tak cukup dengan tu dia tutup muka dengan tuala.

Dah la en.abg keje masa tu. En.abg balik je terus me cerita kat dia. En.abg decide nak tebang pokok tu.

Bukan lah me nak 'tuduh' pokok tu punca Aisya berperangai macam tu tapi entah lah. Huhuhu.

Apapun, memang nampak lapang sikit kawasan umah pas pokok tu ditebang.


Posted via Blogaway

3 comments:

  1. lama tak join activity macam ni :D
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/07/2-segmen-blogwalking-pink-lady.html

    ReplyDelete
  2. cerita seram ni..bnyk2 kan berdoaaa

    ReplyDelete
  3. mana pergi jiran tu sis.. Semoga tidak ada ap2.. lagipon tolong menolong nie amalam mulia.. di bulan pose lgkan?

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan