Tuesday, July 8, 2014

# 1Malaysia # Life

Mereka Yang Prihatin

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Even status ni adalah status tahun lepas tapi yang kita tekankan dalam ni adalah sikap prihatin yang mereka tunjukkan. Sekurang-kurangnya masih ada yang peduli dan ambil tahu tentang waktu berbuka even dia bukan seorang muslim. Tahniah buat Mr. Raven Murugesan.

Agak-agak if kita yang tengah que masa tu, kita akan offer tak kat cashier untuk sama-sama berbuka biarpun hanya di depan kaunter bayaran tu sahaja?

7 comments:

  1. Nice blog. Salam kenal dan salam ramadhan. Singgah sini melawat kembali.

    http://norulbadridaud.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam ukhuwah. Singgah sini melawat kembali.
    norulbadridaud.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. selalunya bangsa lain lagi concern kan..saya tak rasa kalau sesama kita akan offer untuk berbuka, suruh cashier tu buat cepat lagi ada la..just my opinion..:))

    ReplyDelete
  4. tetiba aku plak touching... uhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. Salam singgah, kerja cahsier di bulan ramadhan ni memang memenatkan, saya pernah ada pengalaman tapi bukan di bulan ramadhan.. sekejap je nak rehat orang dah ramai beratur, lepas tu ada yang tak reti bahasa, orang nak solat dia kacau.. puasa ni rilek je duk rumah hehe. dari ga emas putih. studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Zalimnya majikan dia..... Akak pernah jadi cashier di McD. Masa buka puasa, semua staff Islam di suruh take 2 minutes untuk minum air dan berbuka sedikit. Lepas tu baru sambung di kaunter... Itupun setengah jam jer. Lepas tu orang lain pula sambung...

    ReplyDelete
  7. sy pun pernah jadi cashier. tapi masa berbuka bergilir2 makan. dan yang kena jaga kaunter dibekalkan kurma dgn kuih dan air..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan