Thursday, July 10, 2014

# Life

Salah Makan Atau Keracunan Makanan?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rabu lepas en.abg berangkat ke Kedah. So, me ambil keputusan petang tu nak beli lauk berbuka kat bazaar je. Sampai bazaar pening kepala nak beli apa.

Pusing-pusing akhirnya me beli nasi briyani ayam masak merah. Harga RM6.50. Mahal ke?

Masa berbuka tu suapkan Aisya sekali tpi dia makan tak banyak pun. Setakat 2 3 suap je.

Bangun nak sahur perut rasa memulas semacam. Memang sangat tidak selesa. So pagi tu makan roti je untuk sahur.

Dalam jam 7 lebih tu dah start kuar masuk tandas. Pakej sekali dengan muntah-muntah. Adoii. Rasa lemah sangat. Syukurlah Aisya n Aeera tak meragam sangat semalam.

Hari ni still kuar masuk tandas. Huhu. Perut pedih. Rasa nak pitam je. Dah lah bertiga dengan anak je kat umah ni. En.abg balik petang ni. Hope mampu bertahan.
sayang anak-anak umi, jangan buli umi ea hari ni. Umi tak larat ni. Huhu.

First time ke bazaar tahun ni dah jadi pengalaman tak best. Huhu.


Posted via Blogaway

2 comments:

  1. sekarang ni mcm2 kes la kan..beli juadah kat bazar x sedap la..keracunan la..huuh....hopefully cepat sihat yeh...memang penat kan bila keluar masuk toilet asek nak membuang je..

    ReplyDelete
  2. Ayam kut kak . Keracunan .Dayah kalau pi kenduri lewat-2 petang mmg tak ambil ayam , sebab bila dah lama , ayam tu keluar air , sebab tu sakit perut . Kesian akak , keluar masuk toilet , nanti badan habis air , lemah pulak .

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan