Saturday, September 13, 2014

# Cabaran 30 hari # kelab blogger ben ashaari

Cabaran 30 Hari | Hari 7 : Sejauh Mana Pendidikan Penting Bagi Anda

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Cabaran 30 Hari | Sangat penting! Ada je orang-orang kat luar sana yang kata pendidikan tu tak penting. Tapi sebenarnya pendidikan dan ilmu tu sangat-sangat penting. Sedih bila dengar orang kata macam tu.

طلب العلم فريضة على كل مسلم(menuntut ilmu itu wajib ke atas setiap Muslim) - riwayat Ibn Majah.

Me sendiri sebenarnya menyimpan niat nak sambung belajar. Tapi me nak tunggu anak-anak besar sikit. Umur tak penting if nak belajar. Tak kisah la if ada ayat 'Dah tua-tua baru nak belajar..' tu minded orang yang hurmmmm. Tak payah nak cakap laa. Me memang tak suka orang yang jenis-jenis macam tu. Suka sangat negatif.

Apapun, jangan berhenti untuk mencari ilmu. Lebih-lebih lagi sekarang ni zaman yang memerlukan kita ada ilmu seiring dengan taraf pendidikan yang tinggi. So,, never ever berhenti belajar.

Siapa yang me jadikan inspirasi untuk terus sambung belajar? Of course my father. Me sangat respect dengan semangat yang bapa ada. Even dah pencen but still dia tetap nak sambung belajar dalam bidang yang dia minat. Perubatan of course. :)

And me,, InsyaALLAH..

2 comments:

  1. ya betul.. pendidikan sgt penting...

    ReplyDelete
  2. Sama la sy pun tunggu anak bsr sikit, n nak tunggu asben habis diploma dulu...pastu nak wat dgree same2..inshaallah

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan