Saturday, November 29, 2014

Bila Tak Mampu Menangis

4:01 PM 3 Comments

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sakitnya dada bila kita terasa mahu menangis tapi tak mampu untuk luahkan. Makin dipendam makin sebak.

Namun bangga dengan diri sendiri kerana sudah pandai sembunyikan emosi. Mampu senyum biar hati rasa sakit. Mampu senyum biar diri rasa ditindas. Semakin pandai dan tau untuk bersabar.

Kadang terasa kecik diri ini pada pandangan mata mereka. Biarkanlah. Asal mereka bahagia. Ukiran senyum palsu sudah sebati dengan me. Tak susah pun. Heeeeeeee.

Tuesday, November 25, 2014

Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

12:42 PM 6 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia



Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014.
15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love... 

Syarat-syarat Penyertaan:

1. Follow Blog Maria Firdz
2. Add G+ +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam"
4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML;
5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.


Jom support segmen ringkas ini...

Sunday, November 23, 2014

Gegar Vaganza?

10:59 PM 4 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Gegar vaganza? | Bunyi macam best tapi iolls tiada astro so tak dapat layan program ni. Actually ada sorang kawan me yang selalu story pasal gegar vaganza ni. Best katanya.

Dia penyokong memang penyokong kuat artis-artis kat Malaysia ni. Siapa?

Sorry Dd. Pinjam pic ni ea.
DIRAF DIAS! Heeeeee. Pic atas tu pinjam dari fb dia. Tengah khusyuk layan egar vaganza la tu. Emosi masa ni? Unpredictable.. hehehehe.

Kat youtube ada tak rakaman gegar vaganza ni? Heeeeee.


Saturday, November 22, 2014

Berbadminton Kita

2:16 PM 2 Comments

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Badminton sempena Suka PTAR 2014. Ada rumah sukan tau. Heeee. Me is rumah biru. Teringat zaman sekolah dulu. Sekolah rendah rumah hijau. Sekolah menengah rumah merah. Rumah kuning je tak pernah rasa. Ngeeeee.

Lama tak main secara serius. Letih tapi best. Badminton isy game even tak lah terror sangat kan. I love badminton so much! :p

Lengan lebam. Kena raket agaknya. Pas main baru pasan. Haaaaaa. Hebat sangat main sampai lebam-lebam.

Sekarang ni 2.14pm. Team dah habis main. Rumah biru dapat no.2 je. Ok lah tu kan. Heeee. Ni tunggu open game je. Me main double je. Hope boleh menang. Haha.





Sempat tidur jugakk. Hahahahaha. Adoii.

Friday, November 21, 2014

Thursday, November 20, 2014

Wednesday, November 19, 2014

Jom Tupperware Bersama Kai_Tupperware

4:25 PM 7 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom Tupperware Bersama Kai_Tupperware | Siapa peminat barang-barang Tupperware? Pasti ramai kan. Me pula baru nak berjinak-jinak ngan koleksi Tupperware ni.

Dulu takde rumah bila belek katalog Tupperware rasa macam no feeling sangat tapi sekarang ni dah ada rumah sendiri maka keinginan nak kumpul koleksi Tupperware ni semakin membuak-buak. Haaaaaaa.

Produk Tupperware pertama yang me beli adalah,,

Botol susu untuk Aisya & Aeera. Alhamdulillah. Both puteri umi suka dengan botol ni. 
Produk kedua,, 

Citrus Bilberry (Nutrimetics).. Baru dapat. Jatuh cinta sepuluh juta kali. Wangi yang amat!! 
Bila dah terjebak ni memang terasa macam-macam nak beli. Lagi-lagi bila beli dengan Kai_Tupperware. Homaiiiii. Memang puas hati. Dari proses order, bincang-bincang dan sampailah ke pembayaran dan penerimaan barang. Ada work flow tu. Hehehe.

Nak tau apa kelebihan beli produk Tupperware dengan Kai_Tupperware?

- Diskaun dari 15% - 20%
- penghantaran percuma
- hadiah percuma untuk setiap pembelian
- boleh juga cod area shah alam  


Apa macam? Best tak? Best tak?

Bestkan!!! Ai is suka.....

Berminat nak jadi ahli? Sebagai ahli macam-macam kelebihan yang bakal diperolehi. Boleh daftar dengan Kai_Tupperware jugak. Kelebihan daftar ahli dengan Kai_Tupperware korang akan automatik masuk dalam team Tupperware iaitu TEAM POWER! Haaaaa... power gitu. Leader akan bagi tunjuk ajar macamana nak mulakan langkah dalam bisnes Tupperware ni. Tak perlu risau. J


Kelebihan jadi ahli Tupperware? Intai bawah....


- Jana pendapatan / menambahkan lagi duit gaji yang sedia ada

- Sesuai untuk semua golongan.Student,suri rumah,yang sudah berkerja dan ingin mencari side income,lelaki dan perempuan

 So, apa tunggu lagi. Peluang terbaik untuk anda mula mendapatkan side income. 

 
 

Sebarang atau jika anda berminat untuk mendapatkan produk Tupperware atau ingin menjadi ahli,, jangan malu jangan segan, bolehlah menghubungi Puan Ili. 

Whatsapp : 017 634 6704
IG : kai_tupperware
WeChat ID : KaiyisahRahman




Tuesday, November 18, 2014

Aplikasi Ilham Karangkraf

9:49 AM 3 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Berita baik untuk semua peminat buku dan novel terbitan Karangkraf!!


sumber gambar : email

Jika dulu Portal Ilham Karangkraf yang merupakan komuniti penulisan online hanya dapat di layari di laman sesawang ilham.karangkraf.com, namun kini para peminat novel dan juga cerpen dapat membaca karya-karya ini di aplikasi Ilham Karangkraf.

Aplikasi ini boleh dimuaturun secara percuma di Play Store. Merupakan satu aplikasi yang amat mudah dan mesra pengguna. Paling menarik, aplikasi ini mengajak anda untuk bersama memberi penilaian terhadap karya-karya yang terdapat di ILHAM.

Anda kini sudah tidak perlu risau untuk membawa bahan bacaan ketika berada di luar atau ketika sedang bercuti kerana kini Ilham Karangkraf akan bersama anda sentiasa.

Muaturun sekarang aplikasi Ilham Karangkraf di https://play.google.com/store/apps/details?id=com.karangkraf.ilhamfree

Untuk mengetahui perkembangan terkini, sila ikuti perkembangan di  facebook.com/IlhamGrupBuku atau follow kami di Instagram 'IlhamKarangkraf'.

Sebarang pertanyaan, sila emailkan kepada ilham@karangkraf.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pasni senanglah nak baca novel online. Tak perlu bawa buku berat-berat lagi. Ringan beg kita nak keluar berjalan. Heeeeee.

Thanks so  much Karangkraf!!

Monday, November 17, 2014

Iklan Jawatan Kosong UiTM - 32 Jawatan

12:30 PM 8 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Nak share ni,, UiTM ada buka jawatan kosong. So, kepada semua warganegara Malaysia yang berkelayakan bolehlah cuba memohon. 

Permohonan hendaklah melalui laman sesawang UiTM di http://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf/ dan membuat permohonan secara dalam talian dengan mengisi maklumat-maklumat yang diperlukan. 

Maklumat tentang jawatan, klik ---> MAKLUMAT JAWATAN

Tarikh tutup permohonan adalah pada 1 Disember 2014. Good luck! :D

Friday, November 14, 2014

Lunch Di Temerloh Catering

2:29 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sekali lagi Temerloh Catering Seksyen 15, Shah Alam. Haaaa. Semalam dah lunch kat sini. Hari ni repeat. Sebab? Makanannya sedap. Even menu me semalam and hari ni sama. Hehe.

Rasanya menu paling famous kat sini ialah gulai tempoyak ikan patin. Me tak makan pun. Heeeee. Ofismate yang amik menu ni. Sedap katanya.

Lain-lain tu tak sempat nak rasa lagi sebab lauknya cepat je habis. Licin pulak tu. Hebat. Hehe.

Tak sempat nak ambik gambar sangat tadi. So, me share mana yang sempat je lah ea.


My lunch
Gulai Tempoyak Ikan Patin
Temerloh Catering dalam media
JJCM pun datang sini.... 
Next time nak ajak family in law pulak jamu selera kat sini. 

Tuesday, November 11, 2014

PTAR FC vs Panasonic

4:17 PM 4 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom nak cerita pasal team futsal PTAR FC Wanita. Haaaaa. Team ni baru je ditubuhkan. Baru sangat-sangat. Dan terdiri daripada orang-orang yang baru belajar nak berfutsal. Termasuklah me. Ada beberapa orang sahaja yang dah biasa main.

Tapi, even kita ni tak pandai tapi semangat tetap ada. Itu yang penting. Semangat nak belajar. Idoklah tak tau terus kata taknak main kan.

Biarpun baru nak bertapak, dah ada team yang ajak lawan. Haaaaaaaaa. Hebak tak? Hehehe.

PTAR FC vs Panasonic... Siapa yang menang?

Mestilaaahhhhhh,,,.............

  


Team Panasonic. Hehehe. Bukan apa, diorang dah lama main. Kaki dah lembut nak tendang bola. Kitorang punya team ni baru lagi. Kaki pun ada sikit kaku nak sepak bola. Tapi few more latihan rasanya dah boleh join national match. Hehehe. Gurau.

Haaaaa.. Ni gambar team wanita PTAR FC masa match Sabtu lalu. Ada gaya tak? :p






Next match, esok!!


PTAR FC vs UMW. Homaiiiiiii. Hope me akan berada di sana untuk sama-sama merasa betapa gigilnya berlari dalam court futsal tu. Huhuhu. Sebab masa match ngan Panasonic tu tak sempat nak main pun. Tetiba ada hal. Masa sampai Frenzy, masa tinggal berapa minit je lagi. Sedih ai!














En.abg... mohon esok balik awal sikit boleh tak?? Nak join main futsal ni. Hehehehe. 

Wednesday, November 5, 2014

Training Badminton

6:57 PM 3 Comments

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Haaaaaa. Pssssttt!

First time main badminton after 2 years. Hahahaha. Ke laut mainnya. Giler arr. Badan rasa berat. Tak macam dulu boleh 'terbang-terbang'. Haha. Adoi.

Ni pun main sebab ada sukan jabatan. If tak memang takde kot main. Sentuh raket pun tak. Ngeeeeeee.

Main tanpa streching. Ko rasa????


Posted via Blogaway

Bunga Ros Berbunga Sudah

8:25 AM 3 Comments

Assalamulaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulillah. Berbunga lebat sudah. Bunga ni kawan seofis yang bagi. Kak Rostinah Mujir. Dia memang suka dengan bunga.

En.abg pun suka bab bunga-bunga ni. Rajin sangat  bercucuk tanam. Heeeeee. Me pun suka. Suka tengok je. Hahaha. Boleh?

Pagi-pagi kuar rumah tengok bunga banyak macam ni sejuk hati. Heeeee.

Anyway...morning and have a good Wednesday semua..


Posted via Blogaway

Tuesday, November 4, 2014

Mewangi

4:27 PM 3 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Mewangi | Suka sangat dengar lagu ni. Dari dulu memang suka dengar Akim nyanyi sebenarnya. Start dia mula dalam Akademi Fantasia lagi. Heeeeeee. 

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah

Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya

Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya


Monday, November 3, 2014

Aisya Syuhadaa

4:14 PM 6 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Hahaha. Tak tahu dari mana Aisya belajar buat mata macam ni. Pastu kononnya nak takutkan orang la. Adoii anak umi. 

Aisya sekarang ni kurang sihat. Ada putih-putih timbul kat bibir. Doktor kata jangkitan kulat. Huhu. Tiba-tiba je ada. Banyak pulak tu. Risau kulat tu merebak ke bahagian-bahagian lain je. Doktor bagi ubat anti fungal. 

Doktor kata mungkin sebab cara sterilize botol tu salah or susu masam or dia kutip-kutip barang mainan dan masukkan dalam mulut. Huhu. 

Pastu semalam, tengah tunggu ubat Aisya lari-lari sampai jatuh tersembam ke lantai. Bibir pecah. Huhu. Darah arr. Ramai je orang masa tu sebab Aisya jatuh betul-betul depan pintu masuk DEMC. Me terus je lari dapatkan Aisya. Bengkak sangat kot. Risau jap. En.abg suh bagi dia minum air tapi dia taknak. Masuk kereta baru dia nak minum.

Pagi tadi nak pegi kerja pun rasa berat hati sangat. Nak nangis bila hantar anak ke rumah pengasuh dalam keadaan kurang sihat macam tu. Umi minta maaf sayang. 


Follow me @munirah_izzan