Wednesday, December 31, 2014

2014 Hampir Berlalu...

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sedar tak sedar kita dah sampai ke penghujung tahun 2014.

Sepanjang tahun ni banyak perkara yang berlaku dalam hidup me. Yang gembira, yang sedih. Yang menyenangkan hati, yang menyakitkan hati.

Namun me masih bersyukur kerana masih mampu tersenyum hingga ke hari ini. Senyum kala gembira, senyum kala duka.

Tak boleh demand sangat dalam hidup ni. Kena pandai menikmati sambil bersyukur dalam keadaan yang cukup-cukup sederhana. Alhamdulillah. Masih mampu mengecap rasa bahagia di samping suami dan anak-anak tersayang.

Tahun di mana me di duga dalam alam pekerjaan. Cuba untuk terus bertahan dan berpaut di dahan yang hampir rapuh. Sangkaan untuk kecundang di pertengahan salah. Allah kurniakan kekuatan untuk me terus bertahan hingga ke hari ini. Alhamdulillah.

Hari ini genap 28 tahun me meniti hidup di bumi Allah. Alhamdulillah.

Terima kasih Allah atas peluang yang KAU berikan untuk me terus membesarkan kedua puteri me dan suami.

Nur Aisya Syuhadaa Binti Abdul Karim & Nur Aeera Shuhayra Binti Abdul Karim, membesarlah kalian dengan baik. Selama umi hidup selama itu umi akan cuba berikan yang terbaik buat anak-anak umi. InsyaAllah. Semoga Allah panjangkan umur umi dan ayah agar mampu untuk melihat kalian terus membesar.

Abdul Karim Mohd Latep, terima kasih kerana menjadi suami yang baik buat me dan ayah yang baik untuk anak-anak kita. Semoga bahagia kita hari ini akan berpanjangan hingga ke jannah.

Buat kedua ibu bapa me, terima kasih kerana membesarkan me menjadi insan yang kuat menempuh dugaan hidup. Semoga Allah berikan kesihatan yang baik buat keduanya.

Esok masuk tahun baru 2015.. semoga tahun baru nanti memberi kita seribu satu kebaikan.


Amin...
Read More ->>

Tuesday, December 30, 2014

Tragedi 2014

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

..2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman... 

Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...

Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...

Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...

Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...

Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...

Satu persatu KAU bongkarkan...
Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...

Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...

Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...

Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...
Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...

2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...

Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...

MH370... Kami masih menantimu...
MH17... Kami harap kamu tenang di sana...
QZ8501...Kembalilah...
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014... 

Bersamalah kita ambil iktibar atas semua yang berlaku... :(


Puisi penuh makna ini me terima melalui whatsapp. Mulanya me baca 1 perenggan then abaikan tapi macam satu kekurangan jika tak habiskan baca. 

Terlalu banyak peristiwa dan tragedi yang menimpa umat manusia tahun ni. Salah satu cara Allah mengingatkan kita yang kita telah jauh tersasar, jauh terpesong dan jauh tersesat dalam hidup. 

Sama-sama kita beringat. Sama-sama kita kembali pada jalan Allah. Allah sedang menguji kita.





Posted via Blogaway


Read More ->>

Monday, December 29, 2014

Senarai Peserta Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com !UPDATE!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Baru berkesempatan update senarai peserta Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com hari ni. Bagi yang telah join, semak link anda. Jika tiada, maklumkan pada me dalam komen entry ini. Bagi yang belum join, ada masa 5 hari lagi sebelum tarikh tutup. 

Senarai peserta : 

  1. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  2. http://adna2029.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  3. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  4. http://belongtomee.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  5. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  6. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  7. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  8. http://www.mariafirdz.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  9. http://cikgufarha.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  10. http://www.syuhadasalleh.my/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  11. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  12. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  13. http://sallyadan.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  14. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  15. http://porthadiah.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  16. http://www.dianarashid.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  17. http://music-syasya95.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  18. http://umikasum.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  19. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/12/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  20. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  21. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  22. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  23. http://rainbowissunshine.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  24. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  25. http://puyibl.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  26. http://whenitshining.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  27. http://najihahawanbiru.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  28. http://cowament.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html
  29. http://cahayanurlight.blogspot.com/2015/01/goodbye-2014-giveaway-di-munirahizzancom.html


Read More ->>

Friday, December 26, 2014

Boss Macam Ni Memang Hampeh!

Sumber : facebook

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Kalau lah ditakdirkan dapat boss macam ni me akan resign dulu sebelum diberhentikan. Agaknya dulu dia penah operate buang hati n perut. Geram betul!

Tak kena batang hidung bolehlah cakap. Bukannya orang tu suka suki tak datang kerja. Bencana alam kot. Grrrrrr..

Ok. Sorry teremosi. Sms ni betul atau tak seorang boss tak patut buat macam ni. Kerja sampai bila-bila pun takkan habis.

#prayforpantaitimur

Semoga Allah permudahkan segala urusan pihak yang ingin menghulurkan bantuan.

Read More ->>

Wednesday, December 24, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More ->>

Tuesday, December 23, 2014

Peringatan : Is This Your Photo?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Satu lagi peringatan dari pihak SKMM. Me pernah dapat mesej ni tapi memang tak buka. Delete terus. Sebabnya nampak sangat benda ni tipu. Huhu.










Jangan lupa joiN Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com yaaaa. Hadiah simple tapi menarik menunggu anda.

Read More ->>

Hadiah Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Haaaaaaa. Boleh pulak lupa nak post entry pasal hadiah Goodbye 2014 Giveaway di Munirahizzan.com kannnnn. 

Okies. Ni senarai hadiah setakat ini.


Brooch mutiara Gucci x 15 pemenang

Gelang mutiara x 1 pemenang

Gelang comel x 2 pemenang

Brooch comel x 2 pemenang

Novel x 1 pemenang

Topup RM10 x 3 pemenang

Kraftangan Sarawak x 1 pemenang

Bloglist 3 bulan di blog Fatihah Fazlin x 5 pemenang

UPDATE HADIAH!!

Kain Sulam (RM150) x 1 pemenang

Butang Baju Melayu Mutiara x 1 pemenang


Hadiah bakal bertambah dari masa ke semasa. So, peluang untuk anda menang hadiah pun akan jadi lebih besar. 

Jom sama-sama meriahkan Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com sekarang. Giveaway akan berlangsung selama 2 minggu bermula 22/12/2014 hingga 05/01/2015.

Terima kasih pada yang sudi jadi sponsor untuk Giveaway kali ni..  papabloggernyoonyalitafatihahfazlinmasrinasidek



Read More ->>

Saturday, December 20, 2014

Bahaya Produk Pelangsingan Badan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Macam yang kita tau,, terlalu banyak produk pelangsingan badan yang ada di pasaran sekarang. Ada yang murah ada yang mahal. Ada yang ada kelulusan dan ada yang tiada kelulusan.

Ramai yang tau risiko pengambilan produk pelangsingan ni but still ramai yang guna tanpa was-was.

Hurm.. sama-sama kita beringat.

Read More ->>

Monday, December 15, 2014

Pendek Itu Comel

Sumber : facebook.com
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia
Haaaaa. Selama ni bila orang kata me ni pendek me betulkan perkataan tu. Bukan pendek tapi kurang tinggi. Tapi sekarang ni tak kisahlah bila orang kata pendek. UAI kata kena bangga sebab pendek. Pendek itu comel! Hehehe





Haaaaaa.. excited sangat nak type pasal comel ni kan.. sampai tersalah type. Tq Adinda Baizura Mazlan sebab tegur. Heeee. Dah betulkan. 


Read More ->>

First Giveaway By Erza

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!
Read More ->>

Aeera Semakin Bijak

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulillah. Genap setahun tiga bulan umur Aeera semalam. Semakin bijak. Anak umi yang kuat makan. Suka makan. Asyik nak makan je. Hehehe.

Dah pandai mengajuk orang. Senyum sorang-sorang bila tengok movie Frozen. Comelss. Hehe.

Read More ->>

Sunday, December 14, 2014

Movie : The Maze Runner

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

The Maze Runner | Nampak sangat ketinggalan. Hehe. Movie ni dah lama rasanya. Orang pun dah lupa movie ni ada me baru layan. Hahaha. Adoii.

Ni sebab lama tak masuk panggung. Last masuk masa pregnantkan Aisya. Tak ingat dah tengok cerita apa masa tu. Hehe.

Ok. Balik pada tajuk. Untuk me, 4 bintang untuk movie ni. Best!

Thomas. Minho. Newt. Chuck. Alby. Teresa. Homaiiii. Kenapa diorang ni comel sangat. Eh! Hahaha.

Dan Gally tu memang sangat annoying. Means dia bawa watak tu sesuai sangat. Dan dia berjaya buat me rasa nak cubit dia 50 ratus kali. Hahaha.

The Gravier? Horror. Me kalau jumpa agaknya memang akan menyorok je sepanjang malam. Tak kuasa nak main kejar-kejar. Huhu. Over tak?

Tapi ending tu betul-betul buat me menangis. Huhu. Kenapa mesti Chuck the tembam mati?

Tau tak?Aisya siap jerit-jerit tengok movie ni.

"Sian tersepit.."
"Cepat!!!"
"Lariiii..."
"Dobot makan.. eeeeee.."

Ahahahaha. En.abg pun agak bengang kejap sebab Aisya tak berhenti bercakap. Hahahaha.

Memula ok lah suh diam. Last-last en.abg suh Aisya tido. Adoii. Lawak anak beranak ni. Me yang kat tengah-tengah mampu gelak je.

Ada sambungan lagi ke The Maze Runner ni? Endingnya ada phase 2 kan..kan.. heeeeee.. Tak sabar nak tengok.




















Esok publish entry GiveAway. Hope ada sambutan. :D






Read More ->>

Saturday, December 13, 2014

Annoying Bila Line Penuh Tapi Lembab

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam try publish entry thru blogaway guna wifi connection. Bengang bila 10 juta kali post tapi tak satu pun yang berjaya. Haaaaaaa. Pastu entry jadi basi selepas 2 jam.

Kebetulan data dah habis so terpaksa guna wifi. Kata wifi **if* ni terbaik. Tapiiiiiiiiiiiiiii,,,,, sambung sendiri. Huhu.


Read More ->>

Friday, December 12, 2014

Powerbank Pineng 10000 mAh

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sebelum balik Sabah hari tu me ada beli 1 powerbank pineng. 10000 mAh dengan harga RM39.00.

Taktau arr ori ke tak. Haaaaaa. Main amik je kan. Beli kat Koperasi Kedai Buku UiTM. Depan ofis je pun.

Yang 15000 mAh dia jual RM79.00 rasanya.

Alhamdulillah. Powerbank ni memang sangat berguna. Lebih-lebih lagi bila nak travel pegi mana-mana. Contoh masa kat airport hari tu. Nak cari plug untuk charge hp memang tak la. Huhu. So, dengan adanya powerbank yang tak seberapa ni memang sangat membantu.

Sebelum ni selalu fikir tak perlu ada powerbank pun boleh bertahan but nampaknya fikiran tu tak boleh dipakai dah. Hehe. Bagi orang lain mungkin boleh tapi bagi me tak.




















Next week nak buat GA sempena akhir tahun. Agak-agak ada yang nak join tak? Heeeeee...



Read More ->>

How I Miss Them Both

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

My precious parent. I love them both so much.

'Ya ALLAH! Ampunilah dosaku dan dosa kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka berdua sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku ketika aku masih kecil.'

Read More ->>

Wednesday, December 10, 2014

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam dapat MC sebab sangat-sangat kurang sihat. Huhu. Batuk, selsema dan demam.


Hari ni alhamdulillah. Dah ok sikit. Tinggal batuk ni je yang agak mengganggu. Huhu.

Musim orang batuk sekarang ni.


Korang semua jaga kesihatan tau. Banyakkan minum air suam.
Read More ->>

Tuesday, December 9, 2014

S.M.I.L.E

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Selamat pagi dunia. Still batuk and demam hari ni. Haaaaaaa.

Perubahan cuaca masa balik Sabah hari tu. Semenanjung panas yang amat sampai Ranau sejuk yang amat. Huhu.

Kesian kat Aisya N Aeera. Depa pun batuk & demam & selsema. Risau lebih sikit kat Aeera sebab batuk agak kuat.

Semalam after landed terus rush ambil kereta then ke klinik. En.abg kena neb. Aeera tak sebab batuk takde kahak. Dr kata paru-paru still ok. So dia bagi ubat jak.

Ujian ALLAH. Bersangka baik. :D

Read More ->>

Friday, December 5, 2014

Resepi : Sup Meatball Ringkas

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Nak share resepi ringkas sup meatball. Ringkas tapi sedap.

Bahan :

Meatball
2 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
Halia
Air
Garam
Kiub pati ayam
Daun bawang dan bawang goreng

Cara masak :

1. Tumiskan bawang merah yang dihiris halus sehingga naik bau.
2. Masukkan air mengikut kuantiti yang diinginkan (me suka sup so air memang banyak.. heeee)
3. Setelah air mendidih, masukkan halia dan meatball.
4. Untuk lebih rasa, masukkan kiub pati ayam.

Biarkan sehingga meatball lembut. Tambah daun sup dan bawang goreng untuk dihidangkan.

Enak dihidang panas-panas. Makan dengan nasi pun boleh, nak masukkan bihun pun boleh.

Me lebih suka makan dengan nasi. Aisya & Aeera pun suka.



Read More ->>

Tuesday, December 2, 2014

Jawapan Pada Uji Personaliti - Pilih Pintu Anda!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom tengok jawapan pada pilihan pintu anda.. :)
Belum pilih pintu? Pilih di Pilih Pintu Anda!
Yang belum pilih pintu,, jangan intai jawapan dulu tau... Heeeeeee


Pilihan 1 - Kebebasan
Anda merupakan seseorang yang
sukakan kebebasan.
Anda memerlukan ruang dan masa
untuk melakukan sesuatu perkara
mengikut adunan tersendiri.
Anda adalah jenis yang suka
berdikari dan suka melawan tetapi
bagi anda pergaduhan bukanlah
sesuatu yang bijak
Anda sukar untuk menerima
seseorang atau sesuatu yang baru.
Tekanan adalah perkara yang anda
benci kerana anda suka menikmati
kehidupan.

Pilihan 2 - Individualiti.
Anda jenis yang suka bergerak
secara bersendirian.
Suka memerhati, berfikir dan
menyelesaikan perkara yang
bermain di benak fikiran anda.
Anda seorang unik dan mempunyai
perspektif yang mendalam dalam
sesuatu perkara.
Anda melihat dunia dalam cara yang
unik, dan orang sekeliling anda
boleh bermanfaat darinya.
Anda seorang 'loner' tetapi anda
boleh menjadi rapat dengan
seseorang tetapi ia akan mengambil
sedikit masa.

Pilihan 3 - Berwarna-warni
Hidup anda penuh dengan keceriaan
kerana anda adalah seorang yang
ceria.
Anda suka berinteraksi dan orang
sekitar anda senang untuk
berinteraksi dengan anda.
Anda suka memulakan perbualan,
dan bertanya banyak soalan.
Sifat ingin tahu anda yang tinggi
menyebabkan anda belajar lebih
dari orang lain.
Anda seorang yang cerdik dan
dalam masa yang sama lucu.
Anda akan berfikir lebih bagi
memastikan orang sekeliling anda
dipenuhi dengan gelak ketawa.

Pilihan 4 - Menarik
Anda akan menjalani kehidupan
yang menarik dan juga mencabar!
Anda selalu melihat kehadapan di
dalam hidup
Biasanya, apabila tiba masa untuk
membuat keputusan, anda akan
membuat keputusan tanpa berfikir
panjang, tapi biasanya semua
keputusan yang anda buat adalah
sentiasa menjadi!
Peraturan adalah perkara yang
kurang disenangi oleh anda dan
dalam masa yang sama anda adalah
seorang yang 'careless'.
Anda seorang yang spontan dan
juga suka mencari keseronokan.

Pilihan 5 - Kedamaian
Kedamaian dan keamanan antara
perkara yang dipentingkan oleh
anda.
Selain itu, anda juga seseorang
yang 'low-maintainance'
Anda tidak suka diganggu/
dihalang.
Apabila tiba masa untuk membuat
keputusan, anda akan mengambil
keputusan yang paling mudah
sekiranya boleh.
Anda tidak suka membenankan diri
anda.
Orang disekeliling anda akan merasa
sokongan yang anda berikan kerana
anda seorang yang 'supportive'.
Anda terkenal sebagai seorang yang
konsisten dan juga seorang yang
melihat sesuatu secara menyeluruh.


Pilihan 6 - Sunyi & Tenang
Anda sukakan keadaan yang sunyi
dan tenang.
Anda boleh menghabiskan masa
secara berseorangan tanpa merasa
sunyi.
Anda ingin mengerti kesemua aspek
yang timbul di dalam kehidupan
anda.
Setiap perkara yang anda lakukan
mempunyai sebab dan anda sudah
berfikir dahulu sebelum membuat
sesuatu perkara.
Kawasan yang dipenuhi orang ramai
akan dielakkan oleh anda tetapi
bukan bermakna anda tidak sosial.
Anda mementingkan perhubungan
yang sejati dan suka berinteraksi
secara berdua-duaan.




Macamana? Ada persamaan tak? Heeeeee... Me pilih pintu 2.. Dan,, yes ada sikit persamaan di situ. 










Read More ->>

Kualiti Terbaik Dari Babyland.my

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Kualiti Terbaik Dari Babyland.my | Kali ni nak share pengalaman me berurusan dengan Babyland.my. Sebelum ni pernah dengar Babyland.my ni tapi tak pernah berpeluang untuk berurusan dengan mereka. But bila peluang tu datang, memang me tak sia-siakan peluang yang ada tu. Terus grab! Dan hasilnya tak mengecewakan.


Ok! Untuk yang pertama, webpage babyland.my ni sangat user friendly. Tak perlu risau. Memang tak pening. Semuanya direct to the point. Jenis baju, details, harga semuanya jelas. J

Ni nak cerita baju yang me sambar dalam babyland.my ni.




&





Maafkan kelakuan anak dara yang tak berapa nak bagi kerjasama ni. Huhu. Menangis airmata darah nak suruh dia posing comel. Baju dah cantik dah tapi pe’el tu. Homaiiii.




Baju ni kejadiannya cantik sangat. Kualiti kain puas hati. 100% cotton. Lembut dan selesa. Heee. Tu bila pegang. Bila Aisya or Aeera pakai mesti lagi selesa. Berbaloi ke beli? Yup! Sangat-sangat berbaloi. Bagi ibu-ibu yang pentingkan keselesaan anak-anak, babyland.my sediakan apa yang kita inginkan.
  
Dan 1 bib untuk Aeera. Sorry takda gambar untuk ini. Huhu. Dua-dua anak takmo bagi kerjasama umi nak ambil gambar.

Penghantaran? Sangat cepat! Hari ni order and the next day dah boleh dapat parcel. Di sini me kongsikan sikit beberapa testimoni pelanggan yang pernah berurusan dengan babyland.my. Kesemuanya berpuas hati dengan servis dan kualiti baju yang ada.

sumber : babyland.my

sumber : babyland.my
 Harga? Opsss. Sorry. Lupa nak share. Affordable! Maybe ada few yang kata mahal but it’s worth it. Jangan risau. Pasti tak menyesal.


Nak tengok lebih banyak koleksi? 

Jom serbu webpage Babyland.my sekarang! atau boleh layari facebook mereka di Facebook : Babyland.my.








Read More ->>

Uji Personaliti - Pilih Pintu Anda!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Jom pilih pintu. Pastu komen kat bawah. Then dalam jam 6 me akan share jawapan pada semua.

Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in