Sunday, January 18, 2015

Ada Sebab Kena Halau

5:11 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sekarang ni heboh pasal budak kena halau dari sekolah kan. Katanya kena halau sebab pakai baju kurung. Me pun sebenarnya hampir melatah dengan situasi tu. Kononnya cikgu salah and murid betul.

Tapi bila baca certain komen tentang hal tu, memang ada betulnya. Takkan cikgu suka-suka hati nak halau student kan.

Bila terbaca komen salah seorang cikgu disiplin berbangsa india ni lagi terbuka luas fikiran me tentang hal macam ni.






So, sama-sama kita berfikir.

Seriusly me pun ada jugak perasan tentang pakaian budak-budak sekolah sekarang ni.

Ibubapa pun haruslah mainkan peranan jugak.
posted from Bloggeroid

Hasil Seni Anak Di Dinding Rumah

9:55 AM 4 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Happy weekend semua.

Weekend dengan anak-anak sangat happening. Hehe. Macam-macam ragam.
Tapi ada jugak ragam tu yang sikit buat umi jadi hulk.









Dan yang paling buat umi geram bila Aisya kopek cat guna sikat. Adoi. Tak cukup tu dia siap conteng lagi. Homaiii. Mau ayah tak marah umi wahai anak.





Me ke dapur tak sampai 5 minit pun begini jadinya. Nak tampal dengan apa ni bagi ayah tak pasan. Hurm.......

posted from Bloggeroid

Follow me @munirah_izzan