Sunday, February 22, 2015

R.I.N.D.U

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Salam ahad semua. Huuuu. Panasnya hari. Kena minum banyak air masak. Aisya dan Aeera pun dah 2 kali tukar baju. Huhu.


Hurm.. agak lama tak update. Just nak share something tentang hari ni.


Tadi whatsapp dengan kawan. Satu soalan yang buat me rasa sebak sangat is 'tak rindu ka family di Sabah?' Soalan tu buat airmata me mengalir tanpa mampu ditahan. Me hanya mampu balas 'kalau lah ko rasa apa yang sy rasa..'


Soalan tu diajukan pada masa yang kurang tepat.


Kalau ada kemampuan memang me nak balik kampung tiap-tiap bulan. Jumpa mama, bapa, adik2 dan semua keluarga di sana. Tapi apa daya me. Banyak keterbatasan yang menghalang. Jangan tanya berapa kerap me survey online flight tiket dalam seminggu.


Allahuakbar! Betapa me rindu. Sangat-sangat rindu. Hanya doa dari kejauhan mampu me kirimkan buat mereka.


ALLAH jaga mereka. Pelihara mereka. Semoga mereka sentiasa bahagia di bawah lindungan kasih-MU. Amin.

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Salam ahad moon ... sabar jak lah moon...hidup berjauhan dengan keluarga ni banyak cabarannya. Rindu tu jangan cakaplah....faham perasaan tu....

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in