Monday, March 16, 2015

Aisya Demam

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia





Semalam Aisya tetiba demam. Suhu badan terus panas mendadak. Huhu. Memang tak tidur sebab nak pantau keadaan dia.

Bagi makan ubat dia muntah. Memang habis kosong rasanya perut dia semalam. Muntah sampai takde benda lagi yang kuar. Nangis umi jap. Pas muntah tu baru dia dapat tido lena sikit.

Dalam jam 2.30 dia terjaga. Ajak borak. Masa tu me baru lelap kejap. Memang ngantuk tapi layankan jugak dia borak. Cek suhu. Still 38.5. Bagi masuk ubat roket. Dia tak nangis cuma ngadu sakit. Huhu.

First time guna ubat roket tu. Letak minyak sikit baru masukkan.

Pagi tadi bangun pun memang takde mood. Pas bagi mandi ajak dia makan taknak. Minum susu and air je. Tu pun tak banyak. Huhu. Risaunya.

Ni baru tido lagi.

Dia demam tapi still aktif macam biasa. Layan adik dia main. Aeera pun macam faham kakak tengah tak sihat kurang sikit lasaknya.

Hope by petang ni panas Aisya makin kurang. If tak surut juga ke klinik la jawabnya. Huhu.





Get well soon anak umi. Rindu umi nak dengar dia membebel. Nak dengar dia nyanyi.

Petunjuk Allah bagi agar me cuti hari ni. Cuti dah apply dari last week. Huhu.

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. Semoga Aisya cepat sembuh dari demam..Kita sebagai ibu-ibu mmg tak tdo mlm kalau anak demam ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. risau.. huhu.. tq fisya..

      Delete
  2. get well soon bby... musim la ni.. anak lin pun br je sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq allene.. cuaca panas ni mmg senang nak sakit kan.. lagi budak2.. huhu

      Delete
  3. Semoga cepat sembuh Aisya...sekarang ni musim..anak ain semalam pun demam gak....

    ReplyDelete
  4. anak saya pun baru baik demam.. 5 hari demam sebab tak tahan cuaca panas melampau.. get well soon aisya

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanya 5 hari.. ni baru sehari pun dah risau yg amat.. huhu..

      Delete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in