Wednesday, April 29, 2015

Bayou CoffeeHouse Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya

3:33 PM 4 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Bayou CoffeeHouse Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya | Ni nak bercerita pula tentang Bayou CoffeeHouse tempat ahli keluarga KBBA mengisi perut masa KBDO Ahad lepas. Makanan semua terbaik. 


Makanan yang dihidangkan memang kena dengan tekak melayu me. 












Bila nampak makanan yang terhidang ni maka perut automatik bergendang-gendut tali kecapi. Hahaha. Sedap sangat! Sambal belacan tu, kerabu daun celom (1st time makan) memang umphhh! 

Pencuci mulut pun terbaik. Suka cekodok pisang comel-comel tu. Bubur pulut hitam pun ada. Apa lagi yang ada? Suka sangat dengan semua makanan yang disediakan Bayou CoffeeHouse ni. 



Bayou CoffeeHouse, Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya juga menyediakan perkhidmatan seperti Majlis Berbuka Puasa, Majlis Perkahwinan, Majlis Hari Jadi, Majlis Ulang Tahun, Makan Pagi / Tengah hari / Malam, Hari Keluarga dan Kursus 


Untuk tempahan, boleh hubungi: 
https://www.facebook.com/bayoucoffeehouse
03-83180008 / 019-3305848
Email: bayoucateringcyberjaya@gmail.com

Alhamdulillah Atas Rezeki-MU

9:44 AM 0 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulillah Atas Rezeki-MU | Syukur Ya ALLAH. Di saat hamba-MU ini berduka KAU hadirkan kegembiraan. Alhamdulillah. Terima kasih ALLAH. 

sumber : google image

Tak sabar nak berkongsi kegembiraan ni dengan semua. Tapi masa yang sesuai belum tiba. :D

Tuesday, April 28, 2015

Havoc KBBA Blogger's Day Out!

2:15 PM 3 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Havoc KBBA Blogger's Day Out! | 26 April 2015!! Finally!!! Hari yang ditunggu-tunggu tiba. KBBA Blogger’s Day Out! Homai.. Excited bangun pepagi. Aisya dan Aeera pun elok je bangun pagi tu. Husband pun excited sebab nak main paintball katanyaaa. Hehehe.


Kitorang sampai KELAB KOMUNITI TAMAN TASIK CYBERJAYA lebih kurang jam 8.15 pagi. Itu pun selepas disesatkan oleh waze. Gaduh seminit dalam kereta. Hahaha.

Masa sampai tu tengok memang dah meriah lobi KKTC dengan ahli KBBA. Fuhhh.


Majlis dimulakan dengan senamrobik yang di ketuai oleh Fatin Bella dan dibantu oleh Boni Kacak dan Encik ST. Perghhh. Terasa bergetar jugak otot-otot badan ni bila bersenamrobik. Hahaha. Lama tak senaman kannnn. Best! Sebab step tu senang nak ikut. Taklah berat sangat. Tapi cukup untuk keluarkan peluh. Hehe. Tapi dalam pada tu asyik tinjau Aisya dan Aeera. Lari ke sana-sini je keje dua budak kecik ni. Haaa.


Tiba masa ke game pertama. Golf ala KBBA style. Syarat mudah je. Sorang sekali pukul. Takde testing. So, nasiblah siapa-siapa yang tak pernah main golf tu kan. Macam me. Haha. Gaya ada, sekali swing tengok bola tak jatuh ke tanah. Rupanya static kat situ. Haaaaa. Menangis Tiger Wood tengok. Pukul angina je rupanya.




Game kedua, badminton ala suka hati KBBA. Yang ni me suka sangat. Hahaha. Menang gelak je semua. Badminton ni 6 lawan 6. Dengan satu raket. Haaaaa. Apa yang penting dalam games ni ialah strategi dan kerjasama kumpulan. Boleh tengok kesepakatan ahli kumpulan sepanjang game ni. Terbaik!!



11.30 pagi memasing gerak untuk racing. Penangan Fast and Furious. Hehehe. Terus terang, 1st time tau tengok go-kart ni secara dekat. Selama ni tengok dalam tv je. Hehehe.




Selepas tu rehat dan makan tengahari hingga jam 2.30. Makan tengahari kat Bayaocafe memang terbaik! Tempat selesa! Makanan? Umpphhhh.. Yang part makan ni nanti me cerita entry lain pulak. Tapi memang kebaboom menu.


Jam 2.30 semua pakat gerak ke ‘medan perang’ pulak. Paintball yang ditunggu-tunggu. Hahahaha. Semangat nak pegang senapang tu. Tapi yang ni bagi kumpulan lain. Tak ikut warna kumpulan yang memula tu. En.abg terlebih excited! Siap bawa topeng sendiri. Lama tak main katanya.






Pas habis game paintball memasing tunjuk bekas kena tembak. Lebam. Perghhh. Sib baik jaga anak. Kalau tak mau lebam jugak hari tu. Semangat dah nak main. Hehe. En.abg ada gak bawa cenderahati dari paintball tu. Hahaha. Lebam satu kat lengan.

Lastly, acara penutup dan cabutan bertuah. Me salah seorang pemenang cabutan bertuah tu. Alhamdulillah. Rezeki me. Selama ni join cabutan bertuah susah je nak dapat. Hehe.
Masa ucapan penutup oleh founder KBBA iaitu abg Ben, sebak sikit hati. Kita blogger yang bukan sekadar blogger. Respect!


Terima kasih kepada semua penaja KBBA Blogger’s Day Out!

Kelab Komuniti Cyberjaya

Yeos Malaysia

Cosmoderm

Crazy N Crunchy

Natalia

Stamp N Print

Cyberview Cyberjaya

Azwar Kamaruzaman

Harapnya akan ada lagi aktiviti begini di masa akan datang! Happy kenal semua ahli KBBA. Terima kasih semua.



 Gambar penutup. Hehehe.

Friday, April 24, 2015

Daging Salai Rembau

6:19 PM 1 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Daging salai rembau | First time beli daging salai ni. Tak tau macamana rasanya. Tak sabar gak nak try masak esok. Heeeee.

Beli kat kawan ofis je. RM20 untuk 300gm daging.



Apa yang best masak daging salai ni? Tau masak lemak je. Hehe. Kawan kata gulai pun best jugak. Simple sikit.

Nak share hidangan istimewa yang di cadangkan untuk daging salai ni.

1. 300gm daging salai
2. 1 biji mangga muda/ 10 biji belimbing/ 1 bacang muda (pilih salah satu antara 3 jenis asam)
3. 1500ml santan (sekiranya ingin kuah yang lebih sila lebihkan santan)
4. 20 biji cili api (sekiranya ingin lebih pedas lebihkan cili api)
5. 1 inci kunyit
6. Garam secukup rasa

Tak pernah lagi try masak lemak daging salai ni. Tapi iols penggemar masak lemak. Terutama masak lemak cili padi yang en.abg masak. Aummmmmm. Hahaha.

posted from Bloggeroid

Sakura Candy : Pakar Servis Masalah Dalaman Dan Luaran Wanita

11:41 AM 0 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sakura Candy : Pakar Servis Masalah Dalaman Dan Luaran Wanita | Sakura candy? Pernah dengar tak? Jom..Jom nak share lagi tentang sakura candy ni. Teruja nak share sebab terbayangkan bunga sakura. Alahaii.. Hehe..


Sakura candy senang cerita kita bagi gelaran dia "Pakar Servis Masalah Dalaman dan luaran wanita".Nak luar gebu gebas dan dalaman buat suami pun menggila duk jeling tiap masa???

Kita ni perempuan takde benda lain yang lebih sayang melainkan body sendiri untuk suami /keluarga dan bertenaga jaga anak anak.Taknak la selekeh lepas dah ada anak.Senang je suami cari lain.Puncanya mudah,sebab tak reti jaga muka dan body.Aishhh taknak taknak!!!


CEGAHLAH YE SEBELUM SUAMI KAHWIN LAIN!!!





Macam mana rupa Sakura Candy??
Dia dalam bentuk serbuk rasa macam gula gula sebab guna extrak sakura japan(cherry blossom).Nak rasa macam mana rasa sakura,try sakura candy.Extrak sakura yang digunakan berkuali tinggi,tekstur dia sangat halus.KEMAM dan sangat mudah larut dalam mulut.Sekali makan confirm taknak gosok gigi(sayang nanti hilang rasa serbuk sakura candy)

Dia ada 30 sachet.Tahan lama dan sengaja buat 30 sachet untuk anda anda anda kekal cantik dan badan selesa dengan Sakura candy ni.

HALAL DAN LULUS KKM.Jangan was was!!!



Satu satunya suplement unik dalam bentuk serbuk yang sangat halus.hanya kemam bawah lidah terus masuk ke salur darah.

info:jika telan minuman,suplement berbentuk selain serbuk yg bukan letak bawah lidah,dia akan masuk ke perut utk proses pencernaan di perut,enzim di perut akan cernakan bahan dlm bentuk protein cth kolagen.maka rugi la makan tapi tak serap ke salur darah.


Tak caya boleh baca artikel dari pegawai farmasi dibawah ni::






Harga macam mana???


Sakura candy walau harga RM150sem/RM160ss,dia tetap MURAH dik sebab ada 30 sachet.Bahan dia pulak bukan sembarangan,HIGH END QUALITY okeh.Nak macam artis jepun kan.Tambah lagi boleh buat kulit merah jambu serta suami melekat sayang,takkan sayang RM150???hehe.Untuk April ni,dapat FREE POSTAGE.Takde GST.Jangan risau ye.Kita nak bagi semua suami sayang kat bini ni.Hehehe



Betul ke Sakura candy berkesan???

Soalan ini jangan ditanya,belambak testimoni kita dapat.Ini sebahagian ye sayangs.


"Muka nampak cerah,bertenaga,pagi senang membuang.badan ringan"-Tak sampai sekotak makan



"Kawan tegur muka dah bersih.Ibu tegur muka makin cerah.Perut dah sihat.Sedappp sangat!!!Berat Turun 4KG!!!"-Tak sampai sekotak makan




"Parut pun dah pudar.Tona kulit sekata"


"Parut chicken pox pun dah pudar"



"Rasa nak suruh semua orang pegang kulit"




Teruskan ragu ragu lagi nak beli jika tak sayang body:)
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140


AGEN/STOKIS SAKURA CANDY DIPERLUKAN SELURUH NEGARA!!!


cop cop cop!!!AGEN/STOKIS SAKURA CANDY berpeluang dapat IPHONE6!!!Daftar sekarang!!!
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140




Thursday, April 23, 2015

Indahnya Mostar

4:13 PM 4 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Selama ini me tak pernah tahu tentang kewujudan Mostar. Tau pun selepas tengok telemovie Cintaku Tertinggal Di Mostar. For me telemovie tu agak boring. Tertidur kot masa awal-awal tu tapi bila dah masuk part Mostar tu mata terus segar. Cantik!! Hehehe.

En.abg terus google Mostar. Rupanya di Bosnia and Herzegovina. Negara yang satu ketika dulu pernah menjadi mangsa keganasan perang. Tahun 1993. Ingat lagi masa tu selalu tengok kat berita. Umur masa tu pun baru 7 tahun. 

Sumber : google image

Sumber : google image


Tapi bila tengok keadaan Mostar sekarang ni, subhanallah. Cantiknya. Terpelihara keadaannya. Bangunan semuanya nampak bersejarah. Masih ada tinggalan sisa-sisa perang. 

Teringin pula nak jejak kaki kat sana. One fine day. Hehehehe. 

Sumber : google image

Sumber : google image

Sumber : google image

Sumber : google image
Cantiknya. 

Follow me @munirah_izzan