Saturday, April 4, 2015

# budak jatuh tingkat lima # kenanga wholesale city mall

Berhentilah Sebarkan!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Video budak maut terjatuh 5 tingkat di Kenanga Wholesale City Mall semalam dah banyak tersebar. Me ada jugak tengok video tu tapi tak sanggup rasanya nak tengok sampai habis.

Bila baca komen-komen kat video tu lagi lah rasa tersiat hati me. Hati mak2 sangatkan. Huhu. Sedih sangat.

Tapi me minta sangat pada semua, stop share video tu. Dan stop juga share gambar si kecik tu. Tak sanggup tengok keadaannya. Mungkin ada di kalangan kita ni ahli keluarga mangsa. Apapun terjadi, jaga kata-kata agar tidak mengguris hati keluarga yang lain. Cukuplah dengan kehilangan tu. Tak perlu lagi kita tambah dengan komen yang tak sepatutnya.

Di facebook, di whatsapp semua orang sharekan gambar dan video tu. Mungkin

niat kita nak bagi kesedaran pada orang lain tapi tak perlu kut sebarkan gambar tu. Cukup dengan ayat dan kata-kata.

Maaf jika ada yang tak setuju.

Al-fatihah untuk anak syurga tu.

posted from Bloggeroid

1 comment:

Follow me @munirah_izzan