Thursday, April 9, 2015

Teringin 'PAHALA' Itu Lagi

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Subhanallah.

Pernah sorang kawan bujang tanya me ‘bila nak pregnant lagi?’ Jawapan me ‘Kalau tak fikirkan keadaan dan sara hidup zaman sekarang ni memang tiap-tiap tahun sy mengandung.’ Pastu ada yang gelakkan. ‘Benda sedapkan mestilah jadi.’ Pastu sambung gelak kuat-kuat.


Hurm. Mampu senyum je. Dalam hati ‘korang belum tau betapa nikmatnya perasaan bila tau diri sedang mengandung. Betapa manisnya menikmati detik-detik si kecil menendang dan bermain dalam rahim seorang ibu.’

Allahuakbar. Me sendiri tak dapat gambarkan perasaan tu. Allah saja tau betapa gembiranya ketika tu. Terasa bersyukur sangat bila merasai pengalaman tu.

Ada yang serik nak mengandung dan bersalin selepas merasa sakit bersalin anak pertama. Tapi bagi me, me tak pernah serik. Nikmat melahirkan tu satu anugerah. Sakit bersalin tu sakit yang terbalas. :D


Bila cium bau syurga tu hilang semua rasa sakit. Sekejap je. Syukur ya Allah atas nikmat yang KAU berikan itu.

Serius sekarang ni bila tengok orang lain tengah mengandung rasa macam rindunyaaaaaaaaaa. Hehe.


Minta maaf bagi yang tak suka entry ni ya. Bagi yang belum ada rezeki tu jangan risau. Allah perancang terbaik. Jangan putus asa tau. InsyaALLAH akan ada rezeki juga pas ni. 


4 comments:

  1. Ya Allah indahnya saat2 mengandung..Sakit itu sekejap..tp nikmat nya selamanya..
    Yg teringin untuk mengandung lg..

    ReplyDelete
  2. Rezeki dari Allah :) Lucky thing that us women have to appreciate.

    ReplyDelete
  3. Yepp, bila doctor letak baby atas badan je and cium dia. Ya Allah. Satu perasaan yang tak boleh nak diceritakan.

    It's so beautiful it makes you wanna cry. ehehe. macam lyric lagu lak.

    Jalan sini. nice blog!

    ReplyDelete
  4. bestnya kak kalau nak tambah lagi..jijah takde rezeeki lagi..duk PJJ lagi..sobb~~

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in