Tuesday, May 26, 2015

# Tips # Tips Jadi Orang Yang Gembira

Tips Jadi Orang Yang Gembira

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tips Jadi Orang Yang Gembira | Ada masanya dalam hidup ni kita akan rasa gembira yang amat. Senyum dan kekal positif sepanjang hari. 

Tapi ada satu masa dalam hidup ni kita akan rasa down sangat kan? Itu tak lari lah. Macam kata orang, kita ni manusia biasa. Mustahillah kalau hidup kita sentiasa gembira tanpa masalah. 

Nak kongsikan satu gambar bagaimana kita boleh menjadi seorang yang gembira. 

sumber : google image
Bila baca memang ada beberapa perkara yang buat me tersedar dan berfikir 'Patutlah ada masa rasa tak gembira..'

Benda simple yang kadang me terbuat ialah perkara nombor 3. Hurm. Biarpun secara peribadi tak suka bila orang banding-bandingkan kita ngan orang lain tapi kadang kala terbuat juga. 

Apapun, semua statement yang ada dalam gambar di atas mampu membantu kita untuk jadi orang yang lebih baik dan lebih gembira. 

Pilihan di tangan kita. :D


No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan