Tuesday, July 14, 2015

Menangis Cari Kasut Raya

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Korang dah beli kasut raya tak? Tadi survey kasut dan selipar raya. Pilih punya pilih, adalah 2 3 yang berkenan di hati. 

Ambil keputusan beli kat kedai tu je lah. Tak larat dah nak pusing-pusing cari tempat lain. 

Tapi.....

Tapi.....

Tapi....

Bila sampai masa tanya saiz memang kecewa yang amat. 

Memang bila nak beli kasut ada pilihan pertama kedua dan ketiga kan. Bila tiga-tiga pilihan tu tiada saiz kita frust yang amat. Rasa nak nangis je tau.

Round lagi sekali kedai tu, capai je mana-mana kasut yang penting comfort. Ada lain yang me nak tapi tu arr.. Tinggi sangat pulak. Hahaha. Awak tu dah la mengandung. Mau kena bom dengan mak mentua karang.

Akhirnya...


Taklah cantik sangat tapi bagi me selesa la nak pakai. Paling penting, saiz ada dan warna merah. Tapi saiz 4 yang ni pun macam besar gak terasa.

Bila wassap en.abg kata saiz takde, selamba dia tanya 'kat situ ada kedai kasut budak tak?' Ahahahaha. Adoi. Cinderella sangat kaki ni tauuuu.

Harga? Murah je pun. Tak mampu nak beli yang mahal-mahal tu. Lagipun nak jimat katanyaaaaa kan. RM48 je pun. Heee.

Menyesal beli? Tak pun sebab dah rasmikan pun kasut ni. Hahaha. Bila pakai memang selesa sangat.

Kasut raya korang mesti vogue kan. Takpe. Tahun depan iols melaram heels pulak. Hehehe.



6 comments:

  1. oklah tu..x raya pun leh pakai..hehe jijah pakai wedges dah biasa dengan jenama verns

    ReplyDelete
  2. kite pun belum jumpa kasut raya. ada tapi takde saiz ><

    ReplyDelete
  3. Comelnyerlah kaki kamu...patutlah xde saiz..

    ReplyDelete
  4. sy pn, mula2 mls nk beli..aritu p jln2 saje srvey bahagian kasut, ad lah yg comfort so tanya size, mujur ada, besar sikit je, amik jelah..ada jugak kasut raya akhirnya..murah je sbb 70% less..ekeke

    ReplyDelete
  5. tak vogue mana pun beli kar vern masa tengah sale..dpt 1 selipar rm7 je tmbh..hehhhe

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in