Tuesday, September 29, 2015

Tukar Nama Panggilan Anak-Anak

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tak lama lagi keluarga nak bertambah ahli. InsyaAllah.

Dah terlambatkah untuk me tukar panggilan anak-anak? Nak tukar Aisya ke Along dan Aeera ke Angah. Sopan sikit bila nak bahasakan diri sesama beradik kan.

Sekarang ni pun masih nak biasakan diri. Me sendiri pun kadang tersasul juga. Dah lama panggil guna nama kan. Jadinya memang ambil masa nak biasakan diri.

Gambar kenangan dua beradik ni main pasir masa hari keluarga KBBA hari tu.  Heeeeee.

So pasni kena panggil Along dan Angah.

Aisya pun lebih suka dipanggil Along dari kakak. Tak best katanyaaaa. Hehe.

Korang macamana pula? Ada panggilan khas ke untuk anak-anak?


6 comments:

  1. Buat masa ni kakak - adik je.. Tapi Arissa tahu yang dia juga kak long.. :)

    ReplyDelete
  2. syaya pulak call along, akak n adik je..:)

    ReplyDelete
  3. belum terlambat moon sbb dorg kecik lg..senang nk diubah²...hehe zafirah dr skrg dh panggil kaklong...sok adik dia panggil nama je kot...entah la...haha :)

    ReplyDelete
  4. umje panggil guna nama dierg je. tp dhia kdg bhse kn diri die kakak.. hihi

    ReplyDelete
  5. Belum terlambat lagi kot..
    Saya start panggil anak sulung "adik"..lepas tau peknen 2nd masa dia 1 thn 1 bln..teruS tukar kepada "along..kekadang kaklong"..skrg dah ada adik baby..asyik duk panggil adik je..next baby nanti kot baru tukar kpd abg ngah @ angah... :) insyaallah

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan