Saturday, December 26, 2015

Belum Lagi dan Masih Menanti

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Ramai yang fikir me dah bersalin. Haha. Belum lagi. Masih menanti dan menanti.

Hari ni genap usia kandungan 39minggu. Haaaa. Tengah risau ni. Bila agaknya adik baby nak keluar. Isnin cek up lagi kat PPUM. Rasanya kalau adik baby tak keluar lagi mesti doktor bagi tarikh induce. Takpun terus warded kot. Haaaaaa.

Last week check up kat Klinik Soraya berat turun 2kg dalam masa 1 minggu. Doktor kata tu salah satu tanda nak bersalin ikut kata orang tua-tua. In medical terms pun sama katanya. Jadinya expect bersalin 2 3 hari selepas check up tapi tak jugak. Haha.

Tapiiii kan masa scan baby tu doktor kata baby dah cecah 3.5kg. Berat kooooo. Doktor pun terkejut. Tapi katanya jangan risau sangat. Tolak tambah pun maybe dalam 3.2 - 3.3 something la. Me pun memang arr terkejut. Dalam seminggu je kot naik banyak. Sebelum ni along lahir 3.45kg dan angah 3.16kg. Berapa agaknya berat adik baby ea? 😅😅😅

Result bsp? Alhamdulillah selama me buat test semua result normal. Macamana nak cheat? Tak tipu pun sebab takde faedah nak tipu. Huhu.

So sementara adik baby tak keluar lagi ni, me ambil la peluang ni makan apa yang me rasa nak makan. Terutama laksa sarawak. Setiap kali pregnant memang terasa nak makan laksa sarawak tu. Dan hari ni en.abg tunaikan permintaan tu. Thank so much love. 😘😘😘

Ok la. Doakan urusan me dipermudahkan yaaa.

1 comment:

  1. salam kenal..

    tak lama lagi lah tu ye.. all the best.. semoga lancar semuanya.

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan