Saturday, February 28, 2015

Kebaikan Mineral Coffee Untuk Kesihatan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Kali ni nak berkongsi cerita antara me dengan mineral coffee.

Me bukanlah penggemar kopi. Dalam setahun boleh dikira dengan jari berapa kali me minum kopi. But sejak kenal mineral coffee ni, sehari pun tak tinggal. No more teh susu. Hehe.

Sebelum ni me kerap sangat sakit kepala. Boleh tanya dengan en.abg. kat rumah memang kerap ngadu pening. Dengan kawan-kawan opis pun selalu mengadu sakit kepala. Sampai satu tahap ada yang suspek me pregnant. Hahahaha. Yelah. Sebab selalu sangat sakit & pening kepala katanyaaaaa.

Tapi sejak amalkan mineral coffee ni, langsung takda dah sakit kepala tu. Alhamdulillah. Syukur sangat. Now takde dah ngadu sakit kepala ngan kawan opis. Hehehe.

Mineral coffee ni taklah sesedap nescafe tu. Untuk kesihatan kan. Tapi boleh diterima tekak arr. Tak manis but rasa lemak tu buat mineral coffee ni jadi unik sikit. Hehe.





Nak share sikit antara khasiat minum mineral coffee ...

*memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari

*menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi

*mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik

*membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain

*membantu mengurangkan sakit senggugut

*membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema

*mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit

*membantu mengurangkan masalah sukar tidur

*membantu anda tidur lena diwaktu malam

*mengurangkan masalah buasir dan sembelit

*khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsb

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.

If korang nak try,, boleh whatsapp or pm me yaaa.. dah jadi agen mineral coffee pas try sekali.. berbaloi-baloi. Hehehe.

mOoN : 019-582 9302




posted from Bloggeroid

Read More ->>

Monday, February 23, 2015

Off To Jasin, Melaka

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Happy monday!

Skang ni dah dalam bas. Dalam perjalanan ke Jasin, Melaka. Kursus Intensif KIK. InsyaALLAH, pergi dengan niat menimba ilmu. Semoga bermanfaat utk pembangunan diri di masa depan. Amin.





Dah start rindukan Aisya dan Aeera. Huhu. Tak pernah jauh dengan anak-anak lagi. Anak-anak pun tak pernah tinggal bertiga ngan ayah dia. Tak dapat nak imagine. Hehe. Apapun, ni untuk pengalaman en.abg gak. Berharga ni. Hehe.

Hope Aisya and Aeera behave duduk ngan ayah. Tak bagi ayah pening kepala.

Bertabahlah untuk 3 malam ye abg. Hehe.

Doakan perjalanan pergi dan balik kami dipermudahkan. InsyaALLAH.








p/s : sebenarnya me is takut naik bas besar ni.. tolongggg!!

posted from Bloggeroid

Read More ->>

Sunday, February 22, 2015

R.I.N.D.U

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Salam ahad semua. Huuuu. Panasnya hari. Kena minum banyak air masak. Aisya dan Aeera pun dah 2 kali tukar baju. Huhu.


Hurm.. agak lama tak update. Just nak share something tentang hari ni.


Tadi whatsapp dengan kawan. Satu soalan yang buat me rasa sebak sangat is 'tak rindu ka family di Sabah?' Soalan tu buat airmata me mengalir tanpa mampu ditahan. Me hanya mampu balas 'kalau lah ko rasa apa yang sy rasa..'


Soalan tu diajukan pada masa yang kurang tepat.


Kalau ada kemampuan memang me nak balik kampung tiap-tiap bulan. Jumpa mama, bapa, adik2 dan semua keluarga di sana. Tapi apa daya me. Banyak keterbatasan yang menghalang. Jangan tanya berapa kerap me survey online flight tiket dalam seminggu.


Allahuakbar! Betapa me rindu. Sangat-sangat rindu. Hanya doa dari kejauhan mampu me kirimkan buat mereka.


ALLAH jaga mereka. Pelihara mereka. Semoga mereka sentiasa bahagia di bawah lindungan kasih-MU. Amin.

posted from Bloggeroid

Read More ->>

Sunday, February 15, 2015

Love Flash Sale by Undeez.com.my

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Love Flash Sale by Undeez.com.my | Mengalami masalah perut menggeleber? Nak sembunyikan lebihan lelemak semasa menggayakan baju kegemaran? Undeez.com.my menyediakan apa yang anda perlukan. Undeez.com.my adalah satu platform perniagaan online yang menjual innerwear (untuk kegunaan muslimah) dan undergarments untuk wanita.

Antara produk yang mendapat perhatian wanita di luar sana adalah :-

Undergarments

Black Knight Camisole

Details, kegunaan dan kebaikan:

 - Bukan korset. Tidak menyesakkan dada, sangat selesa, tetapi memberi efek seperti korset
 - Bersaiz kecil tetapi stretchable
 - Menyerap peluh
 - Menahan lebihan lemak dari terkeluar/ternampak di seluruh badan
 - Sesuai untuk wanita lepas bersalin (dalam pantang)
 - Sesuai untuk wanita menyusu (kerana bahagian atasnya tidak ketat)
 - Sesuai di pakai seharian
 - Harga: RM49.00 sahaja, penghantaran percuma
 - Warna: Hitam sahaja
 - Size: S, M, L, XL
 - Gambar seperti di sebelah:

 

Slap-THAT-Tummy Slimming Panty

Details, kegunaan dan kebaikan:

 - Sangat selesa, bersaiz kecil tetapi stretchable
 - Menyerap peluh
 - Menahan lebihan lemak dari terkeluar/ternampak di bahagian love handle/muffin top (bahagian pinggang wanita)
 - Sesuai untuk wanita lepas bersalin (dalam pantang)
 - Sesuai untuk wanita menyusu (kerana bahagian atasnya tidak ketat)
 - Sesuai di pakai seharian
 - Review 99% positif
 - Harga: RM24.00 sahaja, penghantaran percuma
 - Warna: Hitam, Cream, Red, Dark Pink, Candy Pink
 - Size: S,M, L, XL
 - Gambar seperti di bawah:



Seamless Panty
Details, kegunaan dan kebaikan:

 - Sangat selesa
 - Tiada “panty line” semasa memakai
 - Sesuai di pakai seharian
 - Harga: RM24.00 sahaja, penghantaran percuma
 - Warna: Hitam, Cream, Baby Blue, Baby Pink dan Dark Purple
 - Size: S,M, L
 - Gambar seperti dibawah:



ii) Innerwear

Inner magic, Inner ninja, Inner bersilang, Inner glitter, Headband, Plain hand socks, Lace hand socks, Hand socks ibu jari, Socks, Sports Socks, Formal socks for men, Bamboo socks, etc

Details, kegunaan dan kebaikan:

 - Banyak pilihan serta warna
 - Semuanya sangat selesa, lembut dan menyerap peluh
 - Sesuai di pakai seharian
 - Harga murah (banyak pilihan dibawah RM20.00) dan penghantaran percuma.
 - Gambar boleh di dapati di website kami www.undeez.com.my

 Namun, bukan itu sahaja yang me nak kongsikan dengan semua pada hari ini.

Jeng..jeng..jeng…
Sumber : google image
 Sempena musim perayaan ni pihak Undeez.com.my mengadakan promosi LOVE FLASH SALE bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan best-seller item dari Undeez.com.my iaitu Black Knight Camisole dan Slap-THAT-Tummy Slimming Panty. Harga asal bagi kedua-dua produk ni adalah RM73.00 namun bagi promosi  LOVE FLASH SALE kita boleh mendapatkannya dengan harga serendah RM60.00 sahaja . Kita telah jimat sebanyak RM13 dan yang lagi terbaik penghantaran adalah PERCUMA!

 

BEST PRICE EVER!!!

Tempoh promosi bermula dari 10 Februari 2015 sehingga 20 Februari 2015.

Macamana cara nak order? Boleh order melalui laman sesawang www.undeez.com.my.

Namun,, bagi promosi LOVE FLASH SALE hanya boleh diorder melalui laman Instagram (Instagram: @undeez) atau direct Whatsapp (019-343 5392) kepada pihak Undeez.com.my.

Risau barang tak sampai? Jangan risau. Jaminan dan keistimewaan untuk pelanggan Undeez.com.my :-

 - Penghantaran percuma pada hari yang sama atau keesokan harinya.
 - Terima order 1-2 hari selepas pembayaran.
 - Respon cepat.
 - Customer service terbaik.
 - Trusted seller.
 - Semua produk Ready stock.

Untuk update dan promosi terkini bolehlah melayari laman facebook undeez.com.my.

Jom intai apa kata pelanggan-pelanggan undeez.com.my sebelum ni.

"Kecik je.. Tapi yess memang selesa.. Hehe.. Puas hati beliiii. First time saya beli online, puas hari dengan service awak. Gambaran yang baik untuk online shop." - Shahidah, Banting

"So soft and pretty laaa. Hahaaa major love." - Ju, Kuala Lumpur

"Love itt." - Tasha, Moscow

"Selesa sangat pakai." - Ashikin, Kelantan

"Nampak kecik tapi muat. Pastu bila kita duduk memang tak bergulung, memang selesa." - Fida, Subang

"Slap That Tummy panty bestt. Selesa. Tak panas." - Adilah, Melaka

…. dan banyak lagi!


Tunggu apa lagi. Dapatkan set best-seller anda sekarang!!
Read More ->>

Thursday, February 12, 2015

Datuk Hasbullah Awang Meninggal Dunia

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : astro awani
Al-fatihah.

Terkejut dengan berita ni. Datuk Hasbullah Awang adalah salah seorang pengulas sukan yang menjadi favorite me. Dari dulu sampailah sekarang. 

Apapun, semoga beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga allahyarham.






Read More ->>

Tuesday, February 10, 2015

275, 820 Pounds Sterling?!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Alhamdulillah. Pagi yang cerah. Nikmat ALLAH yang dihadiahkan pada semua hamba-NYA.

Pagi-pagi buka email rasmi dah dapat berita gembira. Haaaaaaaa. Tengah-tengah takde duit ni kannn. Bila dapat email macam ni confirm lompat bintang 10 kali. Hahaha. 



Haishhh. Macamana boleh terlepas masuk dalam email rasmi pulak spam ni. 

Powerball? Apa la pulak powerball tu kannn. 

Dah banyak spam mail macam ni masuk. Tapi ignore lah kan. Melayan karang lain pula jadinya. So, dari terjebak dalam benda-benda tak berfaedah ni,, moh ler kita delete spam mail macam ni. 





Read More ->>

Thursday, February 5, 2015

Dengarlah Rindu

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Dengarlah Rindu – Nurfahan Azizan

Tak usah ditanya dari mana datang cinta,  
hadirnya tidak pernah terpaksa , 
dirimu itulah mana cinta ku berada , 
akan jadi milikmu selamanya , 

sayang engkau dengarlah rinduku , 
yang selalu dekat untukmu , 
cintaku tercipta pada dirimu saja , 
tak akan berubah percayalah , 

mereka kan tahu kisah ini akhirnya , 
tentang  cinta kita berdua , 
bersama menempuh semua dugaannya , 
ku akan disisimu selamanya ,



Serius in love dengan cerita ni. Sweet gitu. Syukri Yahya sesuai bawa watak ni. Nakal gitu. Dayana Roza pilihan yang tepat untuk watak Ainin Sofiya. Hahaha. Dua-dua comel yang amat!


Tak sabar tunggu Sabtu dan Ahad. Kenapa dia tak buat cerita ni Isnin – Khamis. Ganti ngan Istikharah Cinta tuuuu. #Eh
Read More ->>

Monday, February 2, 2015

Gigit Kasut Baru?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

sumber : google image
Gigit kasut baru? | Selama ni beli kasut kadang melecet kat belakang kaki. Pedih. Huhu. Azab jugalah pakai kasut dalam seminggu tu. Sebab tu dulu me tak suka beli kasut jenis sarung dan tutup kaki. Kadang dah beli kasut yang muat-muat kat kaki pun sama jugak.

Pastu bila mengadu ngan kawan seopis, dia Tanya “gigit dulu tak kasut tu sebelum pakai?” Iolss ni tak pernah dengar benda-benda macam tu. Gigit kasut? What? Kotor kot. Eh.. kasut baru pun kotor ke? Ehem.. kita tak tau,, manalah tau sebelum tu dah ada yang try test kasut tu kan.

Contoh macam me kan,, kasut display tu size 6 so nak try size 5. Salesgirl ambilkan. Pastu dah try tak jadi pulak beli. Mesti salesgirl tu simpan semula dalam kotak kan. Hurm…

Part mana kotornya? Part dia pakai dan bawa ala model ek hulu ke hilir pastu tak jadi beli. Haaaaaaa. Ok2.. Melalut dah ni.

And sorang kawan pulak pernah bodohkan me sebab percayakan benda macam tu. Me bukan percaya tapi me bertanya je masa tu. Serius selama ni tak pernah tahu pun perlu nak gigit kasut yang baru beli tu supaya kasut tu tak ‘gigit’ kaki kita. Hurm…

Secara logiknya me rasa kaki melecet tu sebab kita salah beli saiz atau boleh dielakkan dengan memakai stoking. Sangat berkesan. Hehe. Satu lagi cara supaya tak melecet, gunalah shoe grip. Ada je jual kat Guardian atau Watsons. Hurm… kat kedai kasut pun ada rasanya.

shoe grip pads
sumber : google image
Sekarang ni me pakai kasut yang jenis tutup tu pegi kerja. And dari mula beli hinggalah sekarang me amalkan pakai stoking je. Tak pernah melecet dah. Alhamdulillah. Nak gigit kasut? Memang tak kot. Hehehe.



Korang ada yang amalkan ke gigit kasut baru ni? 
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in