Tuesday, February 16, 2016

Usaha Breastfeed Untuk Baby Addeena

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Dah jadi rutin bangun jam 1 ke 2 pagi ni. Kalau baby Addeena tak bangun menyusu maka kena pam susu sebagai stok baby bila dah mula kerja nanti. Heeeeee. Excited betul nak fully breastfeed kali ni.

Sebelum ni takde ilmu pasal breastfeed sangat tapi kali ni memang semangat. Sanggup beli ebook pasal breastfeed. Apa sangat la duit tu dengan ilmu yang kita nak belajar kan. Hope rezeki susu Addeena sentiasa meriah sampai la dia umur 2 tahun. InsyaALLAH.

1 April dah mula masuk kerja. Hope sempat buat stok banyak-banyak untuk Addeena ke pengasuh.


First time beli breastpump. Tertarik dengan breastpump jenama Halford ni. Setakat ni me pakai alhamdulillah serasi dengan me. Takde sakit ke apa. Bunyi ada tapi tak kuat. Beli yang single je dulu. Harga RM190 beli masa babyfair kat Midvalley bulan 12 hari tu.

Angan-angan nak beli Freemie pas ni tapi kena kumpul duit dulu. Heeeee. Setakat ni banyak barang-barang baby Addeena beli dengan duit hasil blog. Alhamdulillah. Nak beli Freemie ni kumpul duit blog juga.

Kawan-kawan tolong support usaha me ni yerr. Heeeee.

2 comments:

  1. Saya pump yg anak sulong pun masih ada lg..masih simpan utk guna masa hadapan

    ReplyDelete
  2. Chaiyokk..I support u dik ! Ni pun dah bf selama hampir 3 thn. Insyaallah moga dapat fully bf. Eh..murah tu beli breastpump

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in