Thursday, May 5, 2016

Penyelesaian Kulit Kering Ketika Elnino

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Cuaca yang tak menentu sekarang ni buatkan kulit muka me rasa kering. Lebih-lebih lagi bila duduk dalam ofis. Sebab aircond kan. Kulit dah jadi keliru dengan cuaca. Keluar ofis panas... masuk ofis sejuk pulak. Huhu. Risau nanti bila dah lama-lama macam tu kulit jadi menggelupas... lepas tu nanti mesti tona kulit jadi tak sekata.

Orang kata kena minum air yang banyak. Yup. Itu memang me amalkan dari dulu. Tapi bila cuaca macam ni memang agak haru jugak la. 

Nangis weiii nak tunggu kulit tu jadi sekata semula nanti. 


Untuk atasi masalah ni buat masa sekarang, me amalkan Magic Jelly. Produk ni berasaskan Aloevera dan Timun. 


Sebelum make up nak pegi kerja pepagi tu, me campurkan sedikit Magic Jelly ni dengan foundation cream yang me guna. Memula pakai tu memang rasa pelik gak sebab tak pernah buat macam tu kan. Tapi bila dah pakai tu memang rasa berangin pastu rasa ringan je. 


Oleh kerana saiznya boleh je masuk dalam beg tangan maka me memang akan usung Magic Jelly ni ke ofis. 

Biasanya selepas solat me jarang nak tepek apa-apa dah kat muka. Takdenya rajin nak make up dah pastu kalau takde apa-apa majlis. Taaaapiiiii... sekarang ni rajin je me sapu Magic Jelly ni. Paling best tak oily, tak melekit dan kulit muka tak nampak kering dah. Suka-suka. =) 

Bukan setakat guna kat muka je tau. Boleh guna kat badan dan rambut jugak. Haaaa. Hebatkan. 

Korang takkan menyesal bila amalkan Magic Jelly ni. Lagi best sebab paraben free



2 comments:

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in