Thursday, August 25, 2016

Fasa Susu Merudum

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sejak kurang sihat hari tu, production susu badan makin kurang. Bila pam selalunya dapat la 4 5 aunz sekali sesi. Start semalam bila pam satu sesi dapat 2 aunz je. Sedihnyaaa. 

Image result for stress
Sumber : Google Image
Ramai pesan supaya jangan stress bila hadapi fasa susu drop ni. Me cuba tak fikir apa-apa pasal ni. Tapi tiap kali lepas pam tu mesti rasa sedih. Sedangkan kita dah niat nak susukan Addeena hingga umur dia dua tahun. 

Dah lah sekarang ni me pam untuk bekal hari esok. Stok memang takde. Mestilah risaukan. 

Sekarang ni me cuba susun semula jadual pam. Tengok semula apa yang me makan. Kaji kat mana masalahnya ni. Kena gali lagi ilmu penyusuan ni. 

Sumber : Google Image | Doa Banyakkan Susu Ibu
Harap lepas ni flow susu kembali macam biasa. 

Perlu ke sambung ambil milkbooster ye? Sebab me dah 2 bulan stop ambil mana-mana milkbooster. Sesiapa boleh suggestkan milkbooster yang korang amalkan? 

4 comments:

  1. ASSALAM JAGA KSHTN AGAR TUBUH SHT SENTIASA INSYAALLAH XJADI MASALAH NK SUSUKAN BAYI

    ReplyDelete
  2. cuba buat power pumping..

    http://www.ainulmustafa.com/2016/03/amalan-penting-yang-ibu-menyusukan-anak.html

    ReplyDelete
  3. insyaallah, allah kan mengiut sangkaan hambanya.

    ReplyDelete
  4. Akak suggest adik ambik ESP & Alfalfa Shaklee. Akak pun susukan anak akak yg umur 1 thn 5 bln skarang ni.. So far akak amalkan ESP Shaklee dgn Alfalfa memang susu cukup utk anak ke 6 akak ni. Kalau nak tahu, anak no 6 ni la yg dpt akak susukan paling lama. Kalau kakak2 dan abang2 dia dulu, dalam pantang lagi susu dah kering.. Adik nak tahu lebih lanjut pasal Shaklee milkbooster adik leh contact akak ye.. 012-7458096

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in