Tuesday, September 20, 2016

EZBUY.MY | Murah, Mudah Dan Berkualiti

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

EZBUY.MY | Murah, Mudah Dan Berkualiti | Siapa kat sini kaki shopping online? Hunting barang berkualiti dan murah? Pernah dengar pasal www.ezbuy.my? Haaaaa.. bagi yang tak tahu tu mari sini nak cerita sikit. Bagi yang dah tau dan dah ada pengalaman shopping kat sini bolehlah share pengalaman korang macamana ea. 


Me dah lama dengar pasal ni. Dah ada pengalaman 2 kali shopping kat sini. Hehe. Beli apa? Me borong cardigan dan purse untuk jual kat kedai adik. Hehe. 

Bukti?


Ni buktinya. Hehe. Masa shopping ni kebetulan tengah berpantang kat Sabah sebab tu alamatnya ke Sabah. Barang memang diterima dalam keadaan yang cukup baik. So, me puas hati. Apa yang me tengok dalam pic, sama macam barang yang kita terima. 

Memang rambang mata bila ko dah mula buka www.ezbuy.my ni. Banyak sangat pilihan. Macam-macam ada. Senang pun senang. Hehehe. Pilih.. pilih.. pastu bayar. Tunggu je posmen datang hantar barang. Hehe. 

Macamana nak register?  Senang je. Klik link ni http://bit.ly/2bOn1Ua dan korang akan dapat RM15 BAUCER PERCUMA! Untuk yang register melalui link ni je la. Kalau register biasa tak dapat. 


Dah daftar tu dah boleh mula shopping serta merta. Haha. 

Macamana nak shopping? Senang je.

1. Lepas daftar tu, korang buka klik www.ezbuy.my lepas tu login guna Username dan Password yang korang daftar tadi tu. 


2. Ada banyak kategori barang kat sini. Haaaa.. pilih la kategori mana korang nak. Semua ada. :) Dan yang pasti korang akan rambang mata bila buka satu-satu kategori tu. Sebabnya ada banyak barang murah dan cantik tersembunyi dalam tu. Hehehe. 


Dan mata me pun mulalah berkelip-kelip. Haha.


3. Bila dah pilih tu, ADD TO CART.

4. Dah siap pilih bolehlah proceed ke CHECKOUT

Masa CHECKOUT tu jangan lupa masukkan kod ezfriend15 untuk dapatkan 15% diskaun penghantaran


5. Masukkan alamat untuk penghantaran. Boleh tambah alamat banyak-banyak tapi pastikan klik alamat yang betul korang nak terima barang tu tau. 
6. Lepas dah masukkan alamat maka sampailah ke saat untuk buat pembayaran. Heeee. Pembayaran kena settlekan dalam masa 24jam tau. Kalau tak bayar maka secara automatik korang punya pembelian tu terbatal. 

Bila dah buat bayaran maka tunggulah en.posmen datang hantar barang depan rumah. Hehe. Senangkan? Goyang kaki je uols. 

PRIME

Haaaa.. ni www.ezbuy.my pun ada buka keahlian untuk jadi EZBUY PRIME. Apa tu EZBUY PRIME

Ezbuy Prime is a subscribed membership programme exclusive to ezbuy existing customers. The membership fee is RM 188 per year and this enables you to enjoy the Prime member only benefits for one whole year. 

PRIME MEMBER BENEFIT 


1. Prime RM 188 unlimited shipping
Ezbuy Prime member enjoys RM 8.80 unlimited international shipping. Regardless of the items’ total quantity, weight or size, the total international shipping fee is RM 8.80 net per checkout for Prime eligible items. There’s no limit on how many items you can check out at one time.
2. Lowest agent fee rate
Agent fee is charged for order processing and inspection, parcel consolidation and packaging, exporting and importing document, etc. Prime member can enjoy the lowest 4% agent fee rate for Prime eligible items, regardless of the current member level (normal, VIP or SVIP).
3. Free insurance up to RM2000
Ezbuy Prime member enjoys free insurance up to per parcel to cover unfortunate incident like parcel loss, damage or product issues listed in the inspection coverage. The compensation follows the same policy as buy-for-me service. 

Kalau korang nak cuba dulu pun boleh. Klik https://goo.gl/7eXgQs untuk mendaftar Prime Trial. Cepat tau sebab limited untuk 100 orang pertama setiap hari sahaja!

Haaaa.. korang rasa berbaloi ke tak berbaloi? Kalau korang jenis orang yang memang akan shopping sentiasa di sini, jangan lupa register jadi ahli EZBUY PRIME ye. :)

Jangan lupa gunakan Baucer Percuma dan Diskaun Penghantaran tu tau. Rugi kalau korang tak guna. Selamat bershopping sakan di www.ezbuy.my korang!

4 comments:

  1. boleh cuba ni. mana tahu lagi menarik daripada lazada. selalu shopping dekat lazada dan 11street je

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in