Friday, October 28, 2016

MOMMA Milk Booster Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Pernah tak korang rasa stress yang amat kerana susu badan kurang? Me sebagai ibu yang bekerja selalu rasa down bila susu kurang. Lagi-lagi bila stok ebm dah habis dan sekarang ni me pam hari ini untuk bekal anak hari esok. 

Kadang rasa risau cukup ke tak cukup bekal anak tu. Kadang cuba positifkan diri tapi ada masa tu memang rasa sedih sangat. Asyik terfikir kenapa susu orang lain banyak, susu me sikit. Huhu.

Lagi-lagi bila tiba fasa susu merudum. Bila mana ko pam tapi dapat 1oz sahaja untuk satu sesi. Homaiii. Masa tu memang rasa nak nangis pun ada. 

Orang nasihat jangan stress. Jaga jadual pam. InsyaAllah susu cukup untuk anak. Jangan samakan diri kita dengan orang lain. 

 Addeena pun sekarang demand susu dia memang banyak. Balik kerja me memang akan sentiasa direct feed dia. Penat memang penat tapi demi anak kan. :)



Milk booster? Haaa.. ni yang nak cerita sebenarnya ni. Yup! Memang me ada ambil milk booster. Untuk bantu me dalam usaha me ni. Nak tau milk booster apa yang me amalkan sekarang ni? 

Perisa Coklat

Perisa Vanila Bliss
Ni la dia milk booster me sekarang. MOMMA® Pregolact™ adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu mengandung atau menyusu untuk kekal sihat dan cergas dan dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Di samping dapat meningkatkan penghasilan susu ibu.

Ada dua perisa iaitu coklat dan vanila. Haruslah me pilih coklat kan. Sebab me rasa coklat lebih serasi dengan me. Hehe.  

MOMMA® Pregolact™ diperbuat daripada Formulasi RAHSIA dan TERKINI daripada campuran 12 bahan SEMULAJADI termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi.

5 dari 12 bahan semulajadi yang digunakan telah TERBUKTI BERKESAN dapat membantu meningkatkan kuantiti dan menambah kepekatan susu ibu.

Kesan semulajadi dapat dirasakan jika diamalkan berterusan selama 7 hari. Selain diperkaya dengan pelbagai nutrisi dan rasa susu coklat yang sedap, tidak berbau hamis.

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, MOMMA® Pregolact™ diformulasi dengan Activ-4 Plus™ adalah produk susu dikhaskan untuk ibu hamil dan menyusu yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan bayi yg baik dan meningkatkan kuantiti dan kepekatan susu badan.

Image result for momma activ 4 plus 

Aspek-aspek ini penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri dan ibu:-
Cantik:           Membantu menghalus, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
Sihat:              Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
Bertenaga:    Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
Bijak:             Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi.
Milk Booster: Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang.

Khasiat MOMMA® Pregolact™ buat Ibu Hamil dan Menyusu
  1. Menaikkan HB
  2. Kurang alahan (morning sickness)
  3. Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
  4. Anak cerdas dan bijak
  5. Meningkatkan perkembangan otak
  6. Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
  7. Merawat stress
  8. Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
  9. Meningkatkan imunisasi badan
  10. Kulit ibu dan bayi, cantik dan halus
  11. Penggalak susu ibu (Milk booster)
  12. Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema
  13. Mengurangkan risiko demam kuning
  14. Tenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan


Kebaikan MOMMA? Banyak sangat. Sebab tu me tertarik dengan MOMMA ni. Antaranya :-

1.      Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
2.      Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang dan tidur lena)
3.      Mencantik dan menghaluskan kulit ibu dan bayi.
4.      Memberi tenaga kepada ibu
5.      Baik untuk perkembangan otak bayi.
6.      Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress. 

Image result for momma milk booster

Memahami keperluan dan masalah yang sering dihadapi oleh wanita yang ingin hamil, ibu mengandung dan menyusu, susu dari formula gabungan bahan ektraks semulajadi iaitu Zaitun, Kismis, Omega 3, Delima, Buah Tin, Habatus Sauda, Susu Kambing, Kurma, Madu, Safron, Inulin (prebiotic) Coklat serta Vanilla.
Jangan risau kalau ternampak packaging MOMMA yang berlainan. MOMMA dah tukar kepada packaging baru. Dan yang pasti, produk ni adalah HALAL dan LULUS KKM. Jadi tak perlu risau dengan isi kandungan produk ni. Ianya selamat untuk diminum. 


Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:


Atau terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Google Map / Waze: Momma Club

Untuk testimonial boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA

Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu ibu-ibu lain di luar sana menjayakan penyusuan susu ibu sehingga dua tahun. 

Good luck ibu! :)

1 comment:

Follow me @munirah_izzan