Saturday, October 1, 2016

Tempat Penginapan Menarik Sekitar Kundasang Sabah

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Bila belek-belek facebook ramai kawan-kawan yang sedang mencari tempat penginapan di sekitar Kundasang Sabah. Bila baca ai is jeles sebenarnya. Hahaha.

Ranau tu kampung halaman me. Tapi pembangunan di sekitar Ranau sekarang memang agak pesat. Dengan bangunan-bangunan kedai, homestay dan tempat peranginan.

Baiklah. Ni me nak kongsikan beberapa tempat penginapan yang menarik di sekitar Kundasang ye. Faham.. semua nak sejuk-sejuk kan? Hehe..

😘Sesiapa nak bercuti di kundasang:

1. SINURAMBI HOMESTAY : 013-8832994,  013-8661615, 019-8615764, 1 bilik king dan single Rm200, 1 bilik king dan queen Rm250, 2 rumah (2 bilik) : Rm300 satu rumah. Lokasi berdekatan jalan raya bertar kawasan landai naik bukit selepas
D'IZZ HOMESTAY.

2. D'IZZ HOMESTAY : 012-8669626.

3. KUNDASANG INN : 088-888097, 014-5526406, 014-6524020, 013-8689264, Bilik Rm100.

4. ZURAINI HOMESTAY : 013-8938356, 019-8952178, bilik harga dalam Rm120-190, Lokasinya naik sikit selepas D'IZZ HOMESTAY berdekatan jambatan.
5. AMULA HOMESTAY : 013-8706692, 012-8148898, 013-8935947, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN.

6. SURYATI HOMESTAY : 014-8557598, 014-8665551, 014-8573155, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN,

7. WALAI TOKOU HOMESTAY : 013-5539459, 019-8328680, lokasinya bersebelahan dengan KINABALU PINE RESORT dan tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, harga boleh tawar, (macam2 jenis bilik), bilik 3 katil sederhana Rm180, bilik 2 katil sederhana Rm90, bilik 1 katil besar dan tambahan bilik kecil untuk 1 katil bertingkat Rm90.

8. D'OLUNDUS VIEW : 014-2010070, 088-888824, lokasinya berhadapan gerai sayur di tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, 1 bilik Rm170, 1 rumah (2 bilik) RM340.

9. WALAI TOKOU HOMESTAY Julianah@Julia : 019-8718071, 010-7888071, lokasinya bersebelahan KINABALU PINE RESORT.

10. KINABALU PINE RESORT : 088-3867751, 088-389957.

11. U-MERLIN RESORT : 088-889366, 1 bilik Rm100, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

12. FAIRY RESORT : 088-889688, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang,

13. SONNY VILLAGE : 088-888161, 088-889277, bilik single/double bed Rm120-180, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

14. WAYN ZEN ROSE CABIN HOTEL : 088-889233, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

15. MOUNTAIN REST HOUSE (budget hotel) : 016-8374060, 011-24258739, Dorm (2 katil bertingkat utk 4 orang) Rm20, harga bilik ada Rm60, 70, 80,.... lokasi berdekatan dengan National Park tepi jalan utama

16. DH Homestay. No tel : 0128364888. 1.8km dr pekan kundasang, jalan ke SRK KUNDASANG. 1 rumah 5 bilik Rm350 1 Rumah 3 bilik rm250 1 bilik Rm75 - Rm120. Kemudahan :- 1. Dapur 2. Astro 3.waterheater 4. Set karaoke. 5. BBQ

17. NIZAR HOMESTAY Lokasi : 1.7 km dari pekan kundasang. Di belakang SK Kundasang. 1 rumah mempunyai 3 bilik, beranda dan ruang tamu. Rm 250.00. Tel 0138650766

18. SATINAH WALAI TOKOU HOMESTAY. 0138724900. Lokasi perkampungan sebelah KINABALU PINE RESORT. Rumah 3 bilik ada 1 unit RM350. Rumah 2 bilik ada 3 unit RM250 blh nego lagi. Semua unit lengkap toilet n shower + waterheater, kitchenette, ada balkoni, ruang tamu + astro njoi. Peralatan BBQ guna free (book sedia). Aircond semulajadi 🤓

😊😊😊

Haaaa..setakat ni je yang ada buat masa ni. Sebenarnya ada banyak lagi tapi tak update buat masa ni.

Sumber : dari whatsapp group SEMEKARIAH

Bagi yang merancang untuk bercuti tu bolehlah hubungi mana-mana homestay atau tempat penginapan yang korang nak.

Selamat bercuti korang!

8 comments:

  1. Wah. SA memang bercadang nak ke Kundasang satu hari nanti...thanks for info moon..

    ReplyDelete
  2. tq ye sis...boleh buat rujukan nanti..mana tahu ade rezki p sabah.
    jemput ke blog sy :
    adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. uit banyaknya tempat dia..bolehla bookmark ni.

    ReplyDelete
  4. aduussss..dah lama tak pi sabah....adalah dalam 7 tahun....

    ReplyDelete
  5. Harap2 dapat ke Sabah nanti, dengar2 cite best, menarik ...

    ReplyDelete
  6. tak berkesempatan lagi nak ke sana :(
    singgah dari Senarai Rakan Blogger Di Facebook Mia.Done follow
    Jom join
    https://mellyacrayola.blogspot.my/2016/10/segmen-jom-exchange-link-by-mellya.html

    ReplyDelete
  7. senarai tempat percutian ni boleh copy paste x sis?

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in