Sunday, January 8, 2017

Rawat Resdung Dengan Asmak Herbs

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rawat Resdung Dengan Asmak Herbs | Asyik bersin di awal pagi, gatal-gatal hidung, hidung berair antara masalah yang kerap me rasa tiap pagi. Kadang bila dah mula bersin tu memang ambil masa juga nak stop. Gatal hidung tu pula memang mengganggu tidur me. Huhu. Bila dah gatal maka tangan pun automatik gosok. Ada masa tu sampai melecet hidung ni. Pernah juga sampai berdarah hidung me gosok sebab tak tahan sangat dengan gatal tu. Bukan setakat hidung, mata dan pipi sekitar hidung pun jadi gatal.

Dulu pernah jugak tanya dengan mak, ni tanda resdung ke? Mak kata bukan. Alahan debu katanya. Me pun iya kan je lah. 'Kecik' lagi masa tu kan. Hehe.

Tapi tetiba bila dah besar ni,, dah jadi mak orang pun baru rasa tak puas hati dengan jawapan tu. Bukan meminta tau tapi berjaga-jaga. Heeeee.

Makanya me pun google lah tanda-tanda resdung dan me jumpa beberapa tanda yang kerap me alami tu. 

Tanda-Tanda Resdung : -
  • Hidung tersumbat
  • Lendir daripada hidung serta tekak
  • Muka terasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi
  • Kerap sakit kepala
  • Demam atau rasa tidak sedap badan 
  • Gatal di kawasan mata, hidung, muka dan sebagainya. 
Adalah beberapa tanda tu yang selalu me alami tapi tak semua. Terkejut bila baca kerap sakit kepala tu salah satu tanda resdung. Sebab me memang kerap sangat sakit kepala. Sampai satu tahap tu terfikir benda lain. Huhu. 

Sebelum ni makan ubat dari klinik bagi legakan bersin dan gatal tu. Tapi kesannya sekejap je. Huhu. Gejala bersin-bersin dan gatal-gatal tu masih ada sampai la sekarang ni. 

So, me pun cubalah kaedah alami dengan pengambilan Asmak Herbs. 4 hari me amalkan 2 biji pagi dan 2 biji malam, alhamdulillah dah semakin berkurang dah bersin dan gatal hidung tu. 


Hari tu, masa kerja syif malam, badan rasa macam nak demam. Tekak gatal-gatal. Hidung dah start enjin nak proses mukus. Huhu. Tu kalau di biarkan memang selesama dan batuk jawabnya. Balik rumah, sebelum tidur me ambil 2 biji. Esok paginya ambil lagi 2 biji. Syukur sangat. Menjelang tengahari tu dah takde dah simptom batuk dan selesema tu. 




"39 DARI 55 RESPONS MENGATAKAN PRODUK ASMAK HERBS INI TELAH MEMBANTU MEREKA MELEGAKAN RESDUNG SEAWAL 3 HINGGA 14 HARI"

Asmak Herbs ialah ubat resdung herba yang diformulasikan daripada akar kayu dan herba terpilih dan tidak mengandungi bahan kimia. Jadinya tak perlu risau akan kandungan kapsul ni. InsyaAllah selamat digunakan. 


Kelebihan utama Asmak Herbs ialah tidak perlu dimakan setiap hari. Bila dah rasa ok boleh hentikan pengambilan dan makan bila perlu sahaja. Lebih jimat bila macam ni kan? Tak perlu asyik berulang ke klinik je. 


Kelebihan Lain Asmak Herbs : -



  • Diperbuat daripada herba terpilih yang diproses sendiri dari awal sehingga akhir dengan prosedur yang ketat, bersih dan suci.
  • Bebas dari bahan kimia berbahaya dan kandungannya semulajadi 100%.
  • Menggunakan kapsul halagel.
  • Melegakan resdung seawal 3-14 hari bergantung kepada tahap resdung.
  • Dihasilkan dari kilang bertaraf GMP dan Halal.
  • Mendapat MAL dari KKM sejak tahun 1997 lagi.
  • Sesuai untuk semua dan dari umur 3 tahun dan ke atas (kecuali ibu mengandung).
  • Tidak perlu rawatan yang melecehkan, membuang masa dan kos tinggi.
  • Juga berkesan untuk mereka yang ada masalah pernafasan termasuk asma kerana ia akan membantu melegakan. Resdung dan asma saling berkaitan tanpa anda sedari.
Korang yang ada masalah resdung bolehlah cuba Asmak Herbs ni. 

Dan me nak pesan lagi,, walaupun dah ambil Asmak Herbs ni still kena jaga juga pantang larang tau. 

Pantang larang bagi orang yang menghidap resdung :-
  • Elakkan daripada memelihara binatang berbulu seperti kucing dan arnab.
  • Jangan gunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang.
  • sentiasa bersihkan karpet/ permaidani.
  • Pakai penutup hidung jika membersihkan rumah.
  • Selalu cuci dan jaga kebersihan muka.
  • Hindari makanan yang menyebabkan alahan (contoh : makanan laut)
Kesannya bergantung pada badan juga tau. Kalau me amik 3 hari dah ok tak semestinya korang pun amik 3 hari dah ok. Ikut Sejauh mana tahap resdung korang. 

Asmak Herbs 30 biji
Harga asal RM46
Promosi RM39 sahaja
 Free Postage.

Boleh layari laman web, facebook page dan instagram kalau nak baca testimoni pengguna Asmak Herbs seblum ni. 

Asmak Herbs
Hotline HQ : 019 – 970 8897
Instagram : mham.sdnbhd
Facebook Page : Ubat Resdung Herba

5 comments:

  1. Bagus... Sape2 yang berminat boleh cuba...

    ReplyDelete
  2. nanti saya forwardkan entry ni.
    Saya tak ada resdung.

    ReplyDelete
  3. Satu solution untuk mereka yang ada resdung... brand ni ada yang jenis minyak punyakan kalau tak silap?

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan