Wednesday, March 29, 2017

Pump It Milkbooster - SAPU Je!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Antara fasa paling stress bagi ibu menyusu anak adalah fasa susu merudum. Huhu. Bila tiba fasa ni me memang akan stress sangat. Lagi-lagi bila ko memang dah niat nak fully breastfeed anak sampai umur dua tahun. Mungkin untuk ibu yang tak bekerja bukan satu masalah sebab boleh direct feed anak tapi bagi me yang bekerja ni rasa nak menangis je bila susu drop. 

Addeena sekali minum 3oz. Tapi me bila pam sekarang ni dapat paling banyak pun 2oz je. Nangis wei tengok. Memang nak positif tapi mengenangkan kat rumah memang stok susu dah habis lagi sedih. Kiranya me pam hari ni untuk hari esok. 

Ada je yang suruh me campur je dengan susu formula tapiiiiiiiii berat hati weii. Sekarang pun dia dah tak banyak sangat minum susu. Lebih banyak makan dan minum air kosong. Tu yang kurang sikit risaunya tapi tetap rasa bersalah ngan Addeena. Huhu 

Pastu ada yang kenalkan me dengan satu milk booster ni. Mudah sangat caranya.

Breastfeeding Survival Kit namanyaa… 

Tak perlu minum. Tak perlu makan. SAPU je. Betul diknon. Tak tipu. SAPU je. Kira ni la milk booster pertama yang gunakan teknik sapuan je. 

Memula me pun macam tak percaya gak yang part sapu-sapu ni kan. Sebab tak tau lagi macamana ia berfungsi. 

Fungsi Pump It Milk Booster
Relax Mama

  • Sapu di bahagian belakang leher atau tulang di belakang telinga
  • Titiskan di tapak tangan dan sedut baunya



Milk Up

  • Sapu kat breast selepas meyusu atau pam. Paling baik sapu 2 kali sehari.


Sore Away

  • Sapu kan 1-2 drop kat area nipple crack. Titiskan kat jari dulu ye sebelum sapu. 😊


Sebelum ni me memang selalu juga dengar produk essential oil ni. To be truth ni pertama kali me guna jenis eo ni. Best. Memang tengah jadi trend pun sekarang ni. 

Me dah cuba ketiga-tiga produk Pump It ni. Paling me suka is Relax Mama. Bila stress je memang me sapu kat belakang leher dan tulang belakang telinga tu. Pastu titis kat tangan sikit, gosok-gosok then hidu. Relax kejap. 

Apa kena mengena stress dengan ibu menyusu? Perghh.. ibu-ibu kena tau emosi sangat berkait rapat dengan production susu. So, bila stress memang akan mempengaruhi breastfeed journey kita. Ingat tu. 

Ni me nak share testimoni ibu-ibu yang pernah gunakan Pump It Milk Booster.

Bila baca testimoni ni semua buat me bertambah teruja nak teruskan penggunaan Pump It Milk Booster ni. 

Harga? Memang sangat berbaloi dengan kesannya. Untuk harga PROMO survival kit ni hanya RM125 which is me rasa memang berbaloi untuk 3 botol essential oil ni. Sebotol pun boleh guna berbulan. Kalau nak beli sebotol sebotol pun boleh.. harga RM59 je. 

Korang boleh tengok lebih testimoni dan maklumat lanjut tentang Pump It ni di :- 

Read More ->>

Sunday, March 19, 2017

Kawan?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Mac yang penuh dengan dugaan. Lebih-lebih lagi soal kawan. Bila timbul satu isu yang melibatkan antara kawan maka akan timbullah satu isu lagi iaitu soal kepercayaan. 

Me cuba percaya tapi akhirnya nampak juga 'lubang hitam' di situ. Masa inilah ikatan tu di uji tapi nampaknya ada yang termasuk ke dalam perangkap. Terserlah hati hitamnya di situ. 

Sumber : Google image
Ingatan untuk me berpada-pada selepas ni. 

Bukti itu biar me simpan untuk diri sendiri. Tak mahu timbulkan isu lain pulak lepas ni. Maafkan sebab terpaksa tipu demi kebaikan bersama. 
Read More ->>

Wednesday, March 15, 2017

Rest In Peace Odu

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari ini menanti berita gembira namun dikejutkan dengan berita kehilangan. Serta merta airmata menitis. Menari-nari di ingatan kenangan yang ada ketika bersama beliau. 

Nenek sebelah bapa kini pergi selamanya. Kali terakhir jumpa ketika balik beraya tahun lepas. Itupun hanya singgah beberapa ketika. Bawa Along, Angah dan Addeena jumpa moyangnya. 

She's a non. Rest in peace Odu. We love you and will be missing u. 

Foto Munirah Izzan.

Terkilan sebenarnya sebab tak dapat bersama keluarga di sana. 😢😢
Read More ->>

Tuesday, March 14, 2017

Yang Terbaik Buat Masa Ini

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Image result for itu yang terbaik
sumber : google image
Me percaya insyaALLAH ini yang terbaik buat masa ini. Makanya kita just follow the flow
Next, senyum... Hehehe..
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in